Správy Samospráva

Na krízový štáb v Bystrici prizvali i zástupcov univerzity: O čom sa bude rokovať?

Vedenie mesta iniciovalo stretnutie na úrovni prednostu okresného úradu v súvislosti so začiatkom akademického roka a príchodom študentov.

Ilustračný obrázok k článku Na krízový štáb v Bystrici prizvali i zástupcov univerzity: O čom sa bude rokovať?
Zdroj: TASR

Mesto Banská Bystrica má dostatočné zásoby ochranných rúšok, pomôcok a potrebnej dezinfekcie. Krízový štáb za účasti zástupcov miestneho regionálneho úradu verejného zdravotníctva pravidelne zasadá, naposledy 18. augusta, keď prizval i zástupcov Univerzity Mateja Bela, keďže v septembri sa začína akademický rok a očakáva sa príchod študentov. Konštatovala to v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

„Vedenie mesta iniciovalo stretnutie na úrovni prednostu okresného úradu v súvislosti so začiatkom akademického roka a príchodom študentov. Témou rokovania bude i koordinácia krokov počas druhej vlny pandémie a snaha o vytvorenie jedného spoločného karanténneho centra pre všetkých,“ zdôraznila Marhefková.

V priestoroch mestského úradu platia naďalej opatrenia, akými sú nosenie rúšok, dezinfekcia rúk či dodržiavanie rozstupov.

„Vývoj situácie sledujeme a v prípade nárastu počtu nakazených podnikneme ďalšie nevyhnutné kroky,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM