Jakub Forgács Správy

Na Bystričanov NONSTOP dozerá 98 kamier: Viete, kde všade ste pod dohľadom?

Riadiace stredisko kamerového systému mesta je chránené pracovisko. Zamestnáva osem ťažko zdravotne postihnutých pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na Bystričanov NONSTOP dozerá 98 kamier: Viete, kde všade ste pod dohľadom?
Zdroj: Pexels.com

V Banskej Bystrici sa v súčasnosti nachádza celkovo 98 bezpečnostných kamier, ktoré sú v nepretržitej prevádzke. TASR to potvrdila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pomoc zdravotne postihnutých

Pripomenula, že verejný poriadok a bezpečnosť sú v Banskej Bystrici zabezpečované nepretržitými službami v dennej aj nočnej dobe. Podľa nej ich sledujú v centre mesta, jeho širšom okolí, na sídliskách i v okrajových častiach. „V súčasnej dobe sa nepočíta s rozvojom kamerového systému, rozpočet je nastavený len na udržiavanie aktuálneho stavu,“ spresnila s tým, že presná suma sa bude odvíjať od vývoja čerpania rozpočtu za rok 2023.

Diana Lunterová z banskobystrickej mestskej polície doplnila, že riadiace stredisko kamerového systému mesta je chránené pracovisko. Zamestnáva osem ťažko zdravotne postihnutých pracovníkov. „Službu môžu mať naraz maximálne dvaja. Každý z nich má samostatné pracovisko,“ zhrnula. Kamerové pracovisko je pre dvoch ľudí a pracujú nezávisle od toho druhého. Obaja majú po štyri veľké monitory, ktoré sa dajú rozdeliť na viac polí. „Celkovo je na pracovisku osem veľkých monitorov,“ poznamenala.

Viac o tom, kde všade sa kamery nachádzajú, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM