Jakub Forgács Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Bystrici, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Banskej Bystrici môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Bystrici, ktoré vám spríjemnia voľné dni
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší víkend je už pred nami. Je ten pravý čas sa rozhodnúť, ako ho chcete prežiť. Ak máte chuť si vyraziť na nejaké zaujímavé podujatie, prinášame vám niekoľko tipov.

KATARÍNA TEKEĽOVÁ BLAŽOVÁ ŽENA V LÁSKE. MATKA. MYSTIČKA.

8. – 10. apríla 2016 od 10:00 do 17:00, Stredoslovenská galéria

Repríza výstavy košickej umelkyne, ktorá prezentuje výber z malieb, tapisérií, návrhov a kresieb od konca 60. rokov 20. storočia po súčasnosť, predstavuje málo známe práce a ponúka nové pohľady na dielo autorky, ktoré bolo v úzadí.

KAKTUSY POD URPÍNOM II.

8. – 10. apríla 2016, Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské mú­zeum

Návštevníci Tihányiovského kaštieľa sa môžu tešiť na viac ako 100 druhov živých sukulentov. Do tajomstiev „kaktusárčenia“ návštevníkov výstavy zasvätia dlhoroční „kaktusári“, ktorí sa okrem zaujímavých informácií o vystavených druhoch podelia aj o cenné rady pri ich pestovaní v domácich podmienkach. Výstavu spestria aj makrofotografie vybraných, vzácnejších druhov kaktusov a sukulentov.

FRIDA – MAĽOVAŤ A MILOVAŤ

8. apríla 2016 o 18:00, Aula SZU

Muzikál s pôvodnou tvorbou hudobného skladateľa Rudolfa Geriho a spisovateľa, autora libreta a textov piesní Daniela Heviera, v réžii Karola Vosátka. Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov a tanca. Prežite ho s nami na vlastnej koži.

MINIS 3 DJs PARTY

8. apríla 2016, Ministry of Fun

V piatok večer vás čaká tancovačka, akú len tak hocikde nezažijete. V banskobystrickom klube Ministry of Fun sa počas akcie Minis 3 DJs Party predvedú DJ EKG, DJ Mustee a DJ Anndy.

DANA DINKOVÁ: NEMÉ TVÁRE I. PREMIÉRA

9. apríla 2016 o 18:30, Štátna opera

Milovníci divadla, zbystrite pozornosť. V Štátnej opere odohrajú inscenáciu pranierujúcu vážny spoločenský problém šikanovania prostredníctvom hudby, tanca a činoherného umenia.

NERVO

9. apríla 2016, Ministry of Fun

Sobotná party v banskobystrickom Ministry of Fun prinesie zvučné mená. Headlinerom večera bude DJ Nervo, no do tanca budú návštevníkom hrať aj John Culter, DJ Dave, DJ eMTy a DJ Izzy.

JARNÉ VÝMENNÉ STRETNUTIE AUTO-MOTO VETERÁNOV

10. apríla 2016 o 7:00, Veterán Klub Banská Bystrica – areál SAD

Krásne nablýskané historické štvor či dvojkolesové tátoše si budú môcť vychutnať obdivovatelia veteránov, a to priamo v meste pod Urpínom. Navyše, to nie je všetko, pôjde rovno aj o výmenné stretnutie, na ktorom sa budú dať získať náhradné diely na tieto stroje.

BATOLÁRIUM

10. apríla 2016 o 10:00, BDNR – CNK

Najmladší divadelný projekt na Slovensku! Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov. Predstavenie plne rešpektuje neposednosť detí, zapája ich do diania a pracuje s nimi.

250. VÝROČIE ZALOŽENIA BANSKOBYSTRICKÉHO BISKUPSTVA

10. apríla 2016 o 14:00, Námestie SNP – Mariánsky stĺp

Na aprílových Potulkách mestom si priblížite okolnosti vzniku Banskobystrického biskupstva, potúlate sa po jeho pohnutej histórii a pripomeniete si vzácne osobnosti, ktoré stáli na jeho čele.

DIVADLO DPM: SEPTEMBER 2015

10. apríla 2016 o 19:00, Záhrada – CNK

Divadelná inscenácia – bez servítky o tom, kde je problém. Tragikomické pásmo o stave vecí, mechanizmov, vzťahov a javov spoločenských aj súkromných.

Čítajte tiež:

Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM