Jakub Forgács Kultúra

Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Banskej Bystrici sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: TASR

HC '05 – HC KOŠICE

1. apríla 2016 o 17:00, Zimný štadión

Barani bojujú o postup do finále play off s majstrom z Košíc. Po dvoch zápasoch na ľade súpera vedú 2:0 a pokiaľ uspejú aj vo štvrtok podvečer doma, v piatok môžu svoj postup do finále spečatiť.

JURAJ HNILICA – MILUJEM NAŠU ZEM TOUR JAR 2016

1. apríla 2016 o 19:00, Cikkerova sieň

Juraja Hnilica zo show ČeskoSlovensko má talent 2015 sa predstaví v Banskej Bystrici. Ďuri nadväzuje na úspešnú zimnú koncertnú šnúru a predstaví sa na ďalších koncertoch v rámci jarnej tour v apríli 2016.

CLOSE HARMONY FRIENDS „HARMONY TOUR 2016“

3. apríla 2016 o 18:00, Aula SZU

Vokálny koncert legendárnej a historicky prvej slovenskej a cappella formácie Close Harmony Friends, už viac ako 25 rokov brázdiacej javiská celej Európy, oboch pobreží Austrálie, Južnej a Severnej Ameriky a Japonska na koncertnej šnúre tento krát po Slovensku.

JARNÉ VÝMENNÉ STRETNUTIE AUTO-MOTO VETERÁNOV

10. apríla 2016 o 7:00, Veterán Klub Banská Bystrica – areál SAD

Krásne nablýskané historické štvor či dvojkolesové tátoše si budú môcť vychutnať obdivovatelia veteránov, a to priamo v meste pod Urpínom. Navyše, to nie je všetko, pôjde rovno aj o výmenné stretnutie, na ktorom sa budú dať získať náhradné diely na tieto stroje.

JURO JÁNOŠÍK /Ján Cikker/

19. apríla 2016 o 18:30, Štátna opera

Na javisku banskobystrického divadla znela opera Jána Cikkera Juro Jánošík dvakrát, a to v roku 1968 a v roku 1984. Po tretí raz uviedla túto národnú operu v šiestich obrazoch Štátna opera v Banskej Bystrici iba tento rok.

DUO JAMAHA

19. apríla 2016 o 19:00, Aula SZU

Poriadna dávka hudobnej zábavy priamo v našom meste. Tú zaručuje Duo Jamaha, ktoré sa v druhej polovici mesiaca predstaví v aule Slovenskej zdravotníckej univerzity.

56. BANSKOBYSTRICKÁ HUDOBNÁ JAR

20. apríla 2016 o 18:00, Radnica

Milovníci kvalitnej hudby, zbystrite pozornosť. V Cikkerovej sieni sa v rámci 56. Banskobys­trickej hudobnej jari predstavia na Radnici, na klasickej gitare Adam Marec a na akustickej gitare a ďalších nástrojoch Peter Tomko.

ODVRÁTENÁ STRANA MESIACA

22. apríla 2016 o 19:00, Aula UMB

Jemná komédia o nekriticky milujúcej matke (Milka Vášáryová), ktorá sa nedokáže zmieriť s tým, že jej syn (Viktor Horján) už dávno nie je dieťa a dávno dospel. Matka stále hľadá pre syna ženu, ktorá by z neho „spravila muža“ netušiac, že on už dávno tajne žije s jej priateľkou zo školy.

HUDBA Z MARSU+DYNAMO TEAM

23. apríla 2016 o 20:00, Záhrada – CNK

Disko „partyzáni“ z Marsu sa po rokoch vracajú v plnej sile. Tešte sa na poriadnu hudobnú šou hneď v centre mesta, v banskobystrickej Záhrade – Centre nezávislej kultúry.

BEN CRISTOVAO

30. apríla 2016, Ministry of Fun

Fanúšikovia superstáristu Bena Cristovaa, máme pre vás dobrú správu. Tento obľúbený spevák mieri pod Urpín. V banskobystrickom klube Ministry of Fun sa predstaví v závere mesiaca apríl.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM