Jakub Forgács Iné športy

Minister obrany zavítal do bystrickej Dukly. Koľko športovcov VŠC by rád videl na olympiáde?

Pod Urpínom sme mali dôležitú návštevu. Do Vojenského športového centra Dukla zavítal minister obrany Peter Gajdoš. Stretol sa s Kuzminovou a dokonca si zahádzal pri kladivárke Hrašnovej!

Ilustračný obrázok k článku Minister obrany zavítal do bystrickej Dukly. Koľko športovcov VŠC  by rád videl na olympiáde?
Zdroj: TASR

Minister obrany Peter Gajdoš verí, že banskobystrické Vojenské športové centrum (VŠC) Dukla vypraví na OH v Riu de Janeiro 22 športovcov.

Konštatoval to v Banskej Bystrici, kde si prehliadol športové pracoviská a oboznámil sa so stavom príprav na olympijské hry. Stretol sa aj so športovcami, ktorých zastihol na tréningoch. Pozdravil biatlonistky Anastasiu Kuzminovú a Paulínu Fialkovú, lyžiarku Petru Vlhovú, plavca Tomáša Klobučníka a pri kladivárke Martine Hrašnovej si dokonca aj zahádzal.

Podľa riaditeľa VŠC Dukla Richarda Galoviča v tejto chvíli majú 16 športovcov, ktorí sa nominovali na OH, ďalších šesť zatiaľ nemá splnené nominačné kritériá. „Dukla bude tvoriť 50 percent výpravy Slovenska v Riu. Veríme, že traja-štyria majú potenciál bojovať o olympijské medaily,“ uviedol Galovič. Ministrovi poďakoval za veľkú podporu a za skvelé podmienky, ktoré rezort vytvára pre štátnu športovú reprezentáciu.

„Som rád, že som aj takto osobne mohol podporiť našich športovcov v príprave na OH. Presvedčil som sa, že je vysoko plánovitá pod prísnym dohľadom v zmysle platných a reálnych tréningových plánov. Zoznámil som sa s podmienkami, ktoré naši vrcholoví športovci majú nielen z hľadiska materiálno-technického, ale aj relaxačného. Som presvedčený, že vzorným spôsobom budú reprezentovať našu rodnú vlasť a občania budú mať z ich výsledkov radosť,“ zhodnotil Gajdoš.

Ako v tejto súvislosti tiež pripomenul, každý úspech je naším úspechom a každý neúspech naším neúspechom, ale „verím iba v úspechy“. Na otázku, či sa chystá aj osobne podporiť slovenských reprezentantov v Riu, reagoval slovami, že „v každom prípade jeho duch zostáva s nimi“.

Minister, ktorý v Banskej Bystrici kedysi študoval na vojenskom gymnáziu a športovú halu Dukly dôverne pozná ako bývalý karatista, na záver návštevy „duklistov“ zdôraznil: „Šport čistí myseľ a pripravuje telo. Musí byť do toho vložené celé srdce a to naši športovci majú.“

Čítajte tiež:

Mesto pod Urpínom bude dýchať olympijskou atmosférou. Nosko splní sľub po prehratej stávke s Rašim!

Barani zahájili letnú prípravu. Na prvý tréning sa hlásili aj ďalšie dve nové posily!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM