Tlačové správy

Mineralogická výstava v Europa SC opäť poteší zberateľov a obdivovateľov vzácnych kameňov

Záver roka v Europa Shopping Center už tradične patrí aj čoraz populárnejšej výstave minerálov, hornín a vzácnych kameňov. Početne navštevovaná predajná výstava má svojich priaznivcov nielen z radov Banskobystričanov.

Ilustračný obrázok k článku Mineralogická výstava v Europa SC opäť poteší zberateľov a obdivovateľov vzácnych kameňov
6
Galéria
Zdroj: Europa SC

Nadšenci rôznorodých tvarov i farieb mineralizovaných darov zeme, ale aj zberatelia a vyznávači ich magických schopností si prídu na svoje v dňoch 10.-11. novembra 2023.

Najväčšie banskobystrické nákupné a voľno-časové centrum opäť prepožičia svoje priestory výstave, ktorá sa svojím charakterom stáva jednou z najdlhšie organizovaných a zároveň najpopulárnejších výstav celej histórie centra. Mineralogická výstava má množstvo priaznivcov nielen z radov dospelých fanúšikov, ktorí veria v silu kameňov, ale aj detí, ktorým je zbieranie všelijakých druhov kamienkov blízke už od útleho detstva.

„Toto podujatie je z kategórie tých, na ktoré sa naši návštevníci počas roka často dopytujú. Pre nás už má rokmi skalopevne vybudovaný štatút „magickej“ výstavy, čo je zdôvodnené aj tým, že mnohí vášniví zberatelia pripisujú kameňom skutočne výnimočný význam. Silné publikum má však aj v radoch našich najmenších. Rodiny s deťmi častokrát využívajú výstavu ako príležitosť stráviť čas v centre obdivovaním vzácnych kameňov, ale aj návštevou detského kútika, kina či rodinným posedením pri kávičke a koláčiku,“ približuje Romana Dorotovičová, Marketing Coordinator Europa SC.

Zdroj: Europa SC

Magická výstava s významným odkazom

Výstava minerálov, hornín, skamenelín a výrobkov z drahých kameňov je zároveň 34. ročníkom dní venovaných významnému banskobystrickému geológovi. „Mineralogické dni Kristiána Andreja Zipsera" sa konajú na počesť nášho lokálneho dejateľa, ktorý za čias Rakúsko-Uhorska patril medzi najvýznamnejšie osobnosti Slovenska v oblasti vedy. Bol amatérskym geológom, mineralógom a prírodovedcom a sám disponoval mi­moriadne bohatou súkromnou zbierkou minerálov.

„O svoje zbierky sa na výstave podelia viacerí vystavovatelia, ktorí návštevníkom ochotne povedia viac o svojich exponátoch. Niektorí z nich sú zároveň výrobcami šperkov, či iných produktov zo vzácnych kameňov a ich výrobky budú v rámci Banskej Bystrice exkluzívne k dispozícii len na tejto výstave. Všetkých záujemcov o neživú prírodu, mineralógiu a geológiu srdečne pozývame navštíviť našu výstavu a pokochať sa pohľadom na úžasné dary zeme,“ pozýva na výstavu Tomáš Bancík, predseda predstavenstva o.z. Slovenský Mineralogický Spolok.

Zdroj: Europa SC

Návštevnícky atraktívne podujatie predstaví dokopy 45 vystavovateľov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Českej republiky. Fanúšikovia symbolov magickej sily prírody si budú môcť jej nádherné skvosty pozrieť či zakúpiť na prízemí a 1. poschodí Europa Shopping Center v dňoch 10.-11. novembra 2023 v čase otváracích hodín centra.

Viac informácií nájdete na www.europasc.sk

Zdroj: Europa SC

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Europa SC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM