Jakub Forgács Správy Samospráva

Ľudia sú informovaní vďaka NOVINKE: Samospráva spustila BYSTRICKÝ podcast

Doteraz sú na podcastových platformách uverejnené tri epizódy, ďalšie vzniknú počas tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sú informovaní vďaka NOVINKE: Samospráva spustila BYSTRICKÝ podcast
Zdroj: unsplash.com

Mesto Banská Bystrica spustilo v decembri minulého roka novinku. Pre obyvateľov pripravuje podcasty, ktorými plánuje zvýšiť dosah informovanosti aj týmto, stále populárnejším spôsobom. Zaujímavosti a rozhovory o aktuálnych témach, ktoré sa týkajú samosprávy, si poslucháči môžu vypočuť pri jazde autom, v MHD, na prechádzke či pri varení. Informoval o tom Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

Prvé epizódy

„Mesto má záujem využívať čo najviac moderných komunikačných prostriedkov na informovanie obyvateľov. Popri štandardných zdrojoch, sme začali nahrávať podcasty, ktoré sú medzi verejnosťou obľúbené. Hovoriť v nich budeme nielen o témach z oblasti dopravy, územného rozvoja, školstva alebo životného prostredia, ale aj z kultúrneho či športového života,“ skonštatovala Monika Pastuchová, vedúca Kancelárie primátora mesta Banská Bystrica.

Doteraz sú na podcastových platformách uverejnené tri epizódy, ďalšie vzniknú počas tohto roka. V prvej sa tvorcovia zamerali na tému, ktorá rezonuje vo všetkých mestách na Slovensku. Ide o šikanu, drogy či násilie na školách. Nielen zasnežovaniu bežkárskych tratí v okolí mesta pod Urpínom či okruhu na plážovom kúpalisku venovali druhú časť podcastu. V tretej epizóde hovorili o novinkách, ktoré samospráva pripravuje v tomto roku v sociálnej oblasti. Podcasty sú pripravované v dvojtýždňovej periodicite a uverejnené vždy v piatok.

Na webe aj platformách

„Vďaka novému informačnému kanálu sa môžu obyvatelia dozvedieť novinky o dianí v našom meste a vypočuť si rozhovory so zaujímavými ľuďmi. Kolegovia z mediálneho tímu pripravujúci podcasty si do štúdia pozývajú odborníkov, ktorí majú záujem riešiť veci efektívne, a najmä zodpovedne. Verím, že Bystrický podcast sa stane spoločníkom a zdrojom informácií pre mnohých obyvateľov,“ poznamenal primátor Ján Nosko.

Bystrický podcast je publikovaný na hlavných podcastových platformách. Všetky epizódy sú dostupné aj na webovej stránke. Spätnú väzbu, nápady a návrhy na zaujímavých hostí alebo tému môžu obyvatelia posielať na e-mailovú adresu hovorca@banskabystrica.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM