Správy

Ľudia sa spojili pre deti z bystrickej ONKOLÓGIE: Pomôže im nové AUTO a nielen to

Svetielko nádeje odštartovalo koncom septembra 45-dňovú zbierku na kúpu nového auta do svojej prepravnej služby.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa spojili pre deti z bystrickej ONKOLÓGIE: Pomôže im nové AUTO a nielen to
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Občianske združenie (OZ) Svetielko nádeje, ktoré funguje pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici, ukončilo v utorok zbierku Auto nádeje. Vďaka novému autu, financiám na pohonné látky a servis bude môcť efektívnejšie prepravovať onkologicky choré deti na liečbu. TASR o tom informovala Katarína Michalčíková zo združenia.

Ďalšie ciele

Svetielko nádeje, ktoré už 21 rokov pomáha zlepšovať a skvalitňovať život detí a mládeže s onkologickým alebo iným vážnym ochorením ako aj ich rodinám, odštartovalo koncom septembra 45-dňovú zbierku na kúpu nového auta do svojej prepravnej služby.

„Prvotný cieľ 45-tisíc eur sa podarilo dosiahnuť v predstihu. Preto OZ mohlo pridať ďalší cieľ, a to 20-tisíc eur na ročné náklady na pohonné látky do prepravnej služby a 5-tisíc eur na ďalšie náklady ako je STK alebo servis,“ uviedla Michalčíková.

Pomoc influencerov

Automobilovými pretekmi v Banskej Bystrici a fitness výzvou podporili zbierku Svetielka nádeje aj top influenceri z rebríčka Forbes, profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár a automobilový publicista a pretekár Rasťo Chvála.

Ako Michalčíková pripomenula, Svetielko nádeje poskytuje okrem ďalších služieb i bezplatnú prepravu detským onkologickým pacientom a osobe, ktorá ich sprevádza na hospitalizácie, ambulantnú liečbu a kontrolné vyšetrenia už od roku 2008. Prepravu zabezpečuje tiež na liečbu v zahraničí a ak je to nevyhnutné, aj počas víkendov, kedy sú šoféri v pracovnej pohotovosti. Ak je požiadaviek viac, ako sú kapacitné možnosti, prihliada sa na zdravotný stav malého pacienta, vzdialenosť bydliska či sociálnu situáciu rodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM