Jakub Forgács Správy

Ľudia sa spoja, aby POMOHLI Leovi DÝCHAŤ: Charitatívny TURNAJ podporia hokejisti aj kulturista

Leo z Banskej Bystrice má od narodenia vážne genetické ochorenie cystickú fibrózu, ktorá mu napáda pľúca a ďalšie životne dôležité orgány. Teraz sa dočká veľkej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa spoja, aby POMOHLI Leovi DÝCHAŤ: Charitatívny TURNAJ podporia hokejisti aj kulturista
3
Galéria
Foto: Hana Schneiderova Martuliaková

Hokejisti UMB Hockey teamu z Banskej Bystrice a hokejisti HKM Zvolen ukázali, že majú veľké srdcia a podporia jedinečné podujatie – 1. charitatívny bowlingový turnaj vo Zvolene. Organizuje ho OZ Pod krídlami anjelov, aby pomohlo s nákladnou liečbou Leovi, ktorý trpí vážnym ochorením.

Pomôže bowling

„Šport a zdravie sa vždy spájali, no pokiaľ nemáte zdravie, akýkoľvek šport je pre vás náročný. 18-ročný Leo z Banskej Bystrice má od narodenia vážne genetické ochorenie cystickú fibrózu, ktorá mu napáda pľúca a ďalšie životne dôležité orgány. Po dlhých 16-tich rokoch poisťovňa Leovi schválila liečbu, no napriek tomu, niekoľko tisíc eur mesačne musí Leova rodina za liečbu doplácať,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes24.sk Miroslava Zvončeková, predsedkyňa OZ Pod krídlami anjelov.

Podujatie sa uskutoční v sobotu 27.4.2024 v Par­kovacom dome na sídlisku Západ vo Zvolene.

Na turnaj sa stále môžu prihlasovať 6-členné bowlingové tímy, a to mailom: podkridlamianjelov@gmail.com, alebo na č. 0905 665 207. Štar­tovné je 15 eur na osobu a hracie časy budú o 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00 hod.

Pestrý program aj dražba

Zvončeková pozýva všetkých, ktorí si radi zašportujú, strávia spoločný čas s rodinou a priateľmi a zároveň chcú pomôcť. „Hokejisti UMB Hockey Team prinesú aj majstrovskú trofej Sekeráš trophy. Zahrať si môžete aj proti ním. Čaká na vás bohatá tombola, autogramiáda hokejistov, podujatie podporí aj naturálny kulturista zo Zvolena Andrej Sučan, ktorý prinesie svoje ocenenia zo súťaží a odprezentuje svoj program Zmeň svoj život. Vaše deti sa zabavia pri tvorivých dielničkách a maľovaní na tvár,“ vymenovala Zvončeková, podľa ktorej si budete môcť vychutnať aj zlatom ocenené pivo „Kráľ Ľudovít“ z 1. Zvolenského pivovaru Pivovar Vŕšky, ktoré pred pár dňami získalo na XXXIV. Medzinárodnom pivnom festivale 2024.

Súčasťou podujatia je aj dražba dresov známych športovcov, ktorá prebieha na stránke organizátora OZ Pod krídlami anjelov a končí sa už v piatok 26. apríla o 21.00 hod. Zapojili sa do nej majsterka sveta MMA Veronika Smolková, bývalý thai boxer Vladimír Dracula Moravčík, HKM Zvolen s dresom Mareka Viedenského zo striebornej sezóny, UMB Hockey Team s dresom brankára Gašparoviča zo sezóny, kedy získali 2. majstrovský titul a dres rodáčky zo Zvolena Eriky Holíkovej, extraligovej hráčky Slávia Banská Bystrica s podpisom všetkých hráčok.

„Celý výťažok z podujatia a dražby bude venovaný na Leovu liečbu,“ dodala Zvončeková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Leo z Banskej Bystrice má od narodenia vážne genetické ochorenie
3
Galéria
Foto: Hana Schneiderova Martuliaková
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM