Jakub Forgács Rôzne Správy

Lucia bojovala s ťažkým COVIDOM: Zdravotníkom adresovala VRÚCNE a dojemné slová

Počúvala rady lekárov a bojovala, aby sa vyliečila. Lucia vďačí za svoj život zdravotníkom z Rooseveltovej nemocnice. V liste prezradila aj to, čo jediné ju trápilo.

Ilustračný obrázok k článku Lucia bojovala s ťažkým COVIDOM: Zdravotníkom adresovala VRÚCNE a dojemné slová
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Pandémia koronavírusu priniesla množstvo dojemných príbehov. Kým niektoré sa skončili tragicky, mnohé mali šťastný koniec. Svojim záchrancom z Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta sa poďakovalo listom aj Lucia z Banskej Bystrice, ktorá v boji s ochorením COVID-19 zvíťazila práve vďaka nim. Nemocnica jej dojemný list zverejnila na sociálnej sieti.

Slová vďaky

„Týmto listom sa chcem poďakovať za príkladnú starostlivosť, ktorá mi bola poskytnutá na oddelení infektológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta, kde som bola rýchlou zdravotnou pomocou prevezená s ochorením Covid-19,“ začala svoje rozprávanie Lucia.

Ako píše v liste, priebeh jej ochorenia bol veľmi vážny, mala obojstranný zápal pľúc a bola v plnej miere odkázaná na pomoc lekárov, zdravotných sestier a ostatného zdravotníckeho personálu. „Chcem sa veľmi pekne poďakovať za lekársku starostlivosť všetkým lekárom, ktorí ma liečili, najmä ďakujem pani primárke MUDr. Diane Vološinovej, PhD., MBA, zástupcovi primára MUDr. Mariánovi Trnovcovi, lekárkam MUDr. Monike Rajnohovej a MUDr. Tetiane Modynets, ktorí vynaložili značné úsilie a vyliečili ma z Covidu-19 a ťažkého zápalu pľúc,“ píše vďačná Bystričanka.

„V nemalej miere sa chcem tiež poďakovať vedúcej sestre Mgr. Dáši Lepiešovej a všetkým sestrám, ktoré pristupovali k pacientom vysoko odborne a s citom, či už pri odbere krvi alebo podávaní liekov, najmä sestry Jana Hosová, Veronika Vojrasová a Ingrid Poškrobová. Za všetko Vám zo srdca veľmi pekne ďakujem,“ pokračuje Lucia.

O tom, čo Luciu trápilo v nemocnici, sa viac dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM