Jakub Forgács Rôzne Správy

Liv a Dan zažili DOBRODRUŽNÝ prechod Kaukazom: Zachytili krásy aj chute Gruzínska, VIDEO

Ak chcete spoznávať ďaleké krajiny, nemusíte vôbec chodiť ďaleko. Párik Bystričanov svoju cestu Gruzínskom zdokumentoval na videu.

Ilustračný obrázok k článku Liv a Dan zažili DOBRODRUŽNÝ prechod Kaukazom: Zachytili krásy aj chute Gruzínska, VIDEO
3
Galéria

Líviu „Liv“ Božoňovú a Daniela „Dana“ Očenáša (obaja 26) sme už na našom portáli predstavovali. Mladý párik cestovateľov spod Urpína, ktorý aktuálne žije Bratislave, nám pred pár rokmi predstavil svoju veľkú túru skrz Slovensko – po Ceste hrdinov SNP. Tentoraz sa vybrali spoznávať Gruzínsko.

Prechod Kaukazom

Zo svojej cesty pohorím Kaukaz, krížom cez región Svaneti v Gruzínsku, natočili a zostrihali svoj prvý videovlog, ktorý si môžete pozrieť pod textom. „Prešli sme 79 km a nastúpali viac ako 4 400 výškových metrov,“ hovorí párik, ktorý na internete vystupuje ako „Simple Travelers“.

„Gruzínsko je nádherná krajina, s pestrou prírodou, pohostinnými ľuďmi a majestátnymi horami. Pokiaľ si do týchto končín ešte nezavítal, nevieš, o čo prichádzaš,“ pozývajú na dobrodružstvo divákov.

Veľké dobrodružstvá

Vo videu sa dozviete nielen to, ako netradične sa cestuje Gruzínskom, ale spoznáte aj mieste dobroty, nevšedné stavby či trvalo najvyššie osídlenú dedinu v Európe. Nechýbajú však ani kuriózne situácie, ktoré sa Liv s Danom na ceste prihodili.

Ak sa vám video bude páčiť, tešiť sa môžete aj na ďalšie – z dlhšieho prechodu Ťan-Šanu v Kirgizsku. „Gruzínsko bolo pre nás takou rozohrievačkou,“ láka mladý párik, ktorý už teraz šetrí aj na ďalšie veľké dobrodružstvo – 5-mesačný prechod Nového Zélandu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Liv a Dan zažili dobrodružstvo v Gruzínsku
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM