Jakub Forgács Krimi

KURIÓZNY zásah v čase voľna: Policajt NAHÁŇAL opitého chlapca, ktorý havaroval, FOTO

Iba 16–ročný tínedžer s dvomi promile alkoholu spôsobil nehodu a z miesta sa pokúsil ujsť. Zadržal ho policajt v čase voľna.

Ilustračný obrázok k článku KURIÓZNY zásah v čase voľna: Policajt NAHÁŇAL opitého chlapca, ktorý havaroval, FOTO
3
Galéria

Kurióznu nehodu vyšetrujú policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici. „Len 16 – ročný mladík v areáli firmy na Partizánskej ulici v Banskej Bystrici v piatok (12.4.) vo večerných hodinách nasadol do cudzieho vozidla a „rozhodol sa previezť“. To všetko napriek skutočnosti, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia a ešte aj v stave po požití alkoholu,“ uviedli banskobystrickí krajskí policajti na sociálnej sieti k prípadu, o ktorom sme vám prvé informácie priniesli už cez víkend.

Útek pred policajtom

Vozidlo, ktoré si na svoj výlet vyhliadol však podľa slov polície malo defekt. „Pri vychádzaní z areálu firmy si to náhodou všimol kolega z dopravnej polície, ktorému práve skončila služba a prechádzal okolo. Pristavil sa pri aute a chcel vodiča upozorniť, že má na kolese defekt. Vodič však nereagoval a pokračoval v jazde na hlavnú cestu. Po pár metroch ale nezvládol riadenie a narazil do zvodidiel na moste,“ pokračovali muži zákona.

„Kolega pribehol k nemu, preukázal sa služobným preukazom a vyzval ho, aby si pripravil doklady a zotrval na mieste do príchodu hliadky, ktorú privolal. Mladý muž vystúpil z auta, povedal, že on nešoféroval a dal sa na útek smerom k železničnej trati,“ spomenuli s tým, že policajt ho dobehol a priviedol naspäť k miestu nehody, kde si ho už prevzali službukonajúci kolegovia z dopravného inšpektorátu.

Opitý mladík

„Dychová skúška potvrdila u vodiča prítomnosť alkoholu v prepočte viac ako 2 promile,“ povedali muži zákona.

Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla. „Ďakujeme všímavému kolegovi, ktorý aj v čase voľna svojou pohotovou reakciou zabránil oveľa horším následkom, ktoré mohol mladý opitý (ne)vodič za volantom auta napáchať,“ dodali na záver.

Zábery zo zásahu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Opitý mladík havaroval a utekal polícii
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM