Jakub Forgács Šport

Jedna z najobľúbenejších cyklotrás Bystričanov? Toto VIDEO navnadí na bicykel aj sviatočných jazdcov

Letné dni a chvíle voľna lákajú ľudí na bicykle. Kto trochu pozná okolie mesta, určite mu nie je cudzia ani známa bystrická cyklotrasa. Medzi nadšencami cyklistiky patrí medzi najobľúbenejšie a teraz ju aj všetkým ostatným priblíži nevšedná cyklovizitka.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z najobľúbenejších cyklotrás Bystričanov? Toto VIDEO navnadí na bicykel aj sviatočných jazdcov
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci série videovizitiek majú teraz všetci nadšenci cyklistiky možnosť spoznať jednotlivé cyklotrasy v okolí nášho mesta. Naposledy ste sa na našom portáli mohli zoznámiť s cyklotrasou Banská Bystrica – Môlča – Vlkanová – Banská Bystrica. V ďalšom videu spoznáte cyklotrasu Donovaly – Šachtička – Banská Bystrica, ktorá má 20 kiometrov a radí sa medzi stredne ťažké. Vedie po spevnenej lesnej ceste a prejsť sa dá za jeden a pol hodiny. Video vám nielen priblíži najkrajšie zákutia spomínanej cyklotrasy, ale divákov osloví aj kvalitou spracovania.

Cyklotrasa začína na veľkom parkovisku v strede horského strediska Donovaly. Následne prechádza cez drevený mostík na opačnú stranu hlavnej cesty a pokračuje po modrej cyklotrase č. 2583. Na rázcestí cyklotrás “Bully – Polianka” sa treba držať vľavo a ďalej pokračovať cez Polianku po modrej cyklotrase smerom na Šachtičku (12,4 km).

Na konci obecnej časti Polianka, je potrebné odbočiť doľava, obísť lesnú závoru a stúpať smerom do lesa. Pokračuje sa lesnou cestou až na križovatku lesných ciest, kde sa odbáča doprava smerom na Šachtičku (11,2 km). Odbočka doľava smeruje po zelenej cyklotrase na Korytnicu. Ďalej cyklotrasa vedie ešte krátko lesom a následne pokračujú príjemné zjazdy po rozsiahlych lúkach s peknými výhľadmi, až na križovatku lesných ciest “Krčahy”. Tam treba odbočiť doprava, do lesa, smerom na Šachtičku (7,3 km).

Pokračuje sa lesnou cestičkou po modrej cykloznačke. 4,4 km pred cieľom jazdy sa prechádza okolo unikátneho historického banského španodolinského vodovodu, odkiaľ vedie zelená cyklotrasa č. 5586 do Španej doline (8 km), alebo žltá cyklotrasa č. 8617 do Horného Jelenca (5,6 km). Po modrej cyklotrase sa však dá dostať až k horskému hotelu Šachtička, kde je možné občerstviť sa. Odtiaľ sa klesá cca 5 km po asfaltovej ceste II. triedy do Banskej Bystrice.

Zdroj, foto a video: Jakub Gajdošík, Cyklobb.sk

Obľúbená bystrická cyklotrasa Donovaly – Šachtička – Banská Bystrica
24
Galéria
Obľúbená bystrická cyklotrasa Donovaly – Šachtička – Banská Bystrica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM