Jakub Forgács Šport

Letné dni lákajú cyklistov do okolia Bystrice: Toto video vás vytiahne na dvojkolesového tátoša

Vysadnúť na bicykel a vydať sa cez najkrajšie zákutia regiónu? To je myšlienka, s ktorou sa počas teplých dní pohrávajú viacerí nadšenci cyklistiky. Jednu z najkrajších cyklotrás v našom okolí im teraz priblíži nevšedná cyklovizitka.

Ilustračný obrázok k článku Letné dni lákajú cyklistov do okolia Bystrice: Toto video vás vytiahne na dvojkolesového tátoša
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci série videovizitiek majú teraz všetci nadšenci cyklistiky možnosť spoznať jednotlivé cyklotrasy v okolí nášho mesta. Prvú a druhú ste si na našom portáli mohli pozrieť už pred pár dňami. V treťom videu sa zoznámite s cyklotrasou Banská Bystrica – Môlča – Vlkanová – Banská Bystrica, ktorá má 22 kiometrov a radí sa medzi stredne ťažké cyklotrasy. . Vedie po asfalte, ale aj lesnej ceste a prejsť sa dá za dve hodiny. Video vám nielen priblíži najkrajšie zákutia spomínanej cyklotrasy, ale divákov osloví aj kvalitou spracovania.

Cyklotrasa začína pri veľkom parkovisku na Uhlisku vedľa rybníka “Podryba”. Po červenej cykloznačke vedúcej po brehu Hrona prechádza cez záhradkársku osadu do priemyselnej časti na Srnkovej ulici. Odtiaľ pokračuje asfaltovou lesnou cestičkou až na Hronskú ulicu do Šalkovej.

Na križovatke pred Šalkovou treba odbočiť doprava, smerom na Môlču. Po ceste II. triedy nasleduje stúpanie popri rómskej osade postupne až do Môlče, kde sa v centre obce odbáča doprava na Hornú Mičinú. Tam sa križuje hlavná cestu a prechádza sa stredom obce po asfaltovej ceste smerom k futbalovému ihrisku až k obecnej píle – žltá turistická značka.

V tomto mieste sa napája na spevnenú lesnú cestičku, značenú ako žltý turistický chodník. Cez Mičinské lúky, popod vrch Kozlinec, pokračuje po tomto turistickom chodníku a cez Peťovskú dolinu klesá až do Vlkanovej. Po prejdení cez železničné priecestie treba odbočiť doprava a ďalej pokračovať “rodinnou cestičkou” – cyklotrasa č. 2565 cez Iliaš späť do Banskej Bystrice.

Zdroj, foto a video: Jakub Gajdošík, Cyklobb.sk

Cyklotrasa Banská Bystrica - Môlča - Vlkanová - BB
1
Galéria
Cyklotrasa Banská Bystrica - Môlča - Vlkanová - BB
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM