Jakub Forgács Správy

HRDINOVIA v bielych plášťoch: Tím zdravotníkov zachraňuje malých BOJOVNÍKOV, FOTO

Zásluhu za záchranu drobcov, ktorí sa narodia vážne chorí alebo predčasne, má celý tím Neonatologickej kliniky SZU. Nemocnica im za to poďakovala.

Ilustračný obrázok k článku HRDINOVIA v bielych plášťoch: Tím zdravotníkov zachraňuje malých BOJOVNÍKOV, FOTO
3
Galéria

Starostlivosť o predčasne narodené, ale aj donosené novorodeniatka so zdravotnými komplikáciami, je veľmi záslužná a náročná práca. „Vyžaduje si vysokú odbornosť, dôslednosť a precíznosť. Mať v rukách život vážne chorých, niekedy ani nie 500 gramových bábätiek, ktoré sú napojené na rôzne prístroje je naozaj obdivuhodné. Obdivuhodnejšie je už len to s akou láskou a citom tieto drobce liečia, a akými modernými metódami a technikami vedia zachrániť život aj extrémne nezrelým a kriticky chorým novorodencom,“ uviedla Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Zásluhu za záchranu týchto drobcov má celý tím Neonatologickej kliniky SZU.

„Chcela by som vyzdvihnúť všetkých pracovníkov Neonatologickej kliniky, pretože som na nich právom hrdá. Je to špičkový tím a špičkový kolektív. Neonatologická klinika je ako puzzle skladačka, každý jeden člen tímu má svoje miesto. Je to o takej vzájomnej spolupráci a vzájomnej dôvere,“ odkázala svojim kolegom prednostka Neonatologickej kliniky SZU MUDr Jana Nikolinyová, PhD. "Ďakujeme vám za starostlivosť o malých hrdinov,“ dodala nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Tím Neonatologickej kliniky SZU
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM