Jakub Forgács Správy

Históriu a pamiatky Bystrice priblíži DIGITÁLNY sprievodca: Je ZADARMO, čo všetko dokáže?

Aplikácia v mobilnom telefóne ukáže návštevníkom viaceré náučné trasy, ktoré spájajú mnohé ikonické aj menej známe miesta.

Ilustračný obrázok k článku Históriu a pamiatky Bystrice priblíži DIGITÁLNY sprievodca: Je ZADARMO, čo všetko dokáže?
2
Galéria

Banskú Bystricu môžu návštevníci odteraz spoznávať pomocou mobilnej aplikácie SmartGuide. Inovatívne riešenie im umožní objavovať zaujímavé miesta mesta pod Urpínom, ako aj jeho príbehy z dávnej minulosti i súčasnosti. Digitálny sprievodca, ktorého samospráva pripravila v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko, ponúka prehliadkové trasy a kvalitný obsah pre slovenských aj zahraničných turistov. V súčasnosti poskytuje informácie v troch jazykoch. Informoval o tom Miroslav Strelec z Kancelárie primátora.

Náučné trasy zadarmo

Aplikácia v mobilnom telefóne ukáže návštevníkom viaceré náučné trasy, ktoré spájajú mnohé ikonické aj menej známe miesta. Návštevníci sa tak môžu vydať na historický okruh po Banskej Bystrici, po stopách Jána Cikkera i Dominika Skuteckého či putovať za kameňmi zmiznutých. Vďaka audio sprievodcovi sa dozvedia pútavé príbehy a informácie nielen o samotnom meste. Aplikácia, ako i trasy sú k dispozícii zadarmo.

„Netradičným spôsobom sprístupňujeme informácie z minulosti i súčasnosti perly Pohronia. Po stiahnutí aplikácie sa návštevníkom priamo v mobilných telefónoch objaví šesť desiatok rôznych zaujímavostí o historických objektoch a pamiatkach v meste i jeho blízkom okolí. Tie sú okrem slovenčiny prerozprávané aj do angličtiny a nemčiny, čo určite ocenia najmä turisti zo zahraničia,“ uviedo lTomáš Pastorok, vedúci Oddelenia cestovného ruch MsÚ v Banskej Bystrici.

Viac o funkciách novej aplikácie sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Históriu a pamiatky Bystrice priblíži digitálny sprievodca
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM