Veronika Senkova Rôzne

FOTO: Zelené oázy pokoja pod Urpínom. 5 očarujúcich bystrických parčíkov

Mestskej zelene máme v Bystrici požehnane. Teraz vám odhalíme svet malých parčíkov v našom meste. Poznáte ich všetky?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zelené oázy pokoja pod Urpínom. 5 očarujúcich bystrických parčíkov
40
Galéria
Foto: Veronika Senkova / Zdroj: bystrica.dnes24.sk

Kto si rád zájde do prírody, nemusí hneď zamieriť do vzdialených chotárov. Lesy nás síce obklopujú zo všetkých svetových strán, no oplatí sa zájsť si aj do našich mestských zelených zón.

Známe parky, ako Park pod Pamätníkom SNP či Mestský park (bývalý Leninov), sú obľúbenými. Príjemné prostredie zelene si však môžete vychutnať aj na iných miestach, ktoré možno nie sú až také frekventované, no krásou nezaostávajú za tými najväčšími. Že o parkovú kultúru u nás nie je núdza, vás presvedčí aktuálne FOTO z bystrických parkov a parčíkov.

Park na Triede SNP – Sídlisko (FOTO v galérii č. 1 – 9)

Ak existuje súťaž o najdlhšie parky v slovenských mestách, Bystrica by určite nominovala tento tiahly pás zelene. Potulkami narazíte od kvetinových kreácií na Námestí Slobody, cez moderné detské ihriská až po čistú účelovú jednoduchosť, ktorá na vás čaká za Ulicou 29. augusta. Park má až dve detské ihriská.

Parčík ZŠ Ďumbierska – Sásová (FOTO v galérii č. 12 – 14)

Nielen pre deti, ale aj širokú verejnosť, je sprístupnený príjemný areál Základnej Školy na Ďumbierskej ulici. Iba psíčkari majú vstup zakázaný. Pri vstupe sme si všimli aj tabuľu s popisom náučného chodníka.

Parčík pri Rudohorskej – Sásová (FOTO v galérii č. 15 – 18)

Park na Rudohorskej je dobre udržiavaným sídliskovým parkom. Horúce dni pomôžu zmierniť husto nasadené stromy a rozmiestnené lavičky. Na okraji parku sú namontované prvyk na cvičenie pre aktívnych Sásovčanov.

Záhrada Vily Dominika Skuteckého – Centrum (FOTO v galérii č. 26 – 28)

Dejisko štvrtkového pikniku je vlastne záhradou pri vile tohto slávneho maliara. Posedenie na lavičke pred vilou vás presunie do obdobia spred viac než sto rokov, keď tu žil a tvoril Skutecký. Je to malá oáza pokoja, ktorá nesie odkaz starej éry.

Bystričania sa dočkajú krásnej akcie: Piknik s hrami priamo v centre mesta

Parčík pred Mestským úradom, Československej armády – Centrum (FOTO v galérii č. 29 – 30)

Čo do veľkosti malinký, ale krásou výnimočný. Parčík pri poliklinike na Ulici ČSA prešiel nedávnou revitalizáciou a stala sa z neho malá kvetinová záhrada. Obdivovali sme letničky rôznych farieb, vysadené do geometrických vzorov. Ani drevené lavičky nezaostali krásou a o využití parčíka svedčí aj ich plná obsadenosť.

V našom krásnom meste máme naozaj nevšedne bohatý výber možností na prechádzky zeleňou. Za spomenutie stoja napríklad aj parčík pri Medokýši Petelenova ulica (FOTO v galerii č. 10 – 11) , parčík pozdĺž THK, parčík pri Medokýši Štiavničky. Miest je veľa a určite sme ani zďaleka nespomenuli všetky. Veríme, že tak ako mesto, aj jeho obyvatelia budú k týmto zeleným oázam pristupovať veľmi šetrne a všetci spoločne sa budeme snažiť zachovať ich v takom stave, aby robili radosť nám aj tým, čo prídu po nás.

Pozrite si krásne bystrické parčíky v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Nádhera mesta zachytená mladým Bystričanom: Petrovi (15) učarovalo fotenie

KOMPLETNÝ PROGRAM: Na oslavách výročia SNP vojenský tábor aj rocková kapela z USA

Krásne bystrické parčíky v OBRAZOCH
40
Galéria
Foto: Veronika Senkova / Zdroj: bystrica.dnes24.sk
Zdroj: bystrica.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM