Jakub Forgács Rôzne

Bystričania sa dočkajú krásnej akcie: Piknik s hrami priamo v centre mesta

Čarovný priestor záhrady v centre Bystrice onedlho ožije. Zmení sa na miesto hier a snov a nebude chýbať ani drobné občerstvenie. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa dočkajú krásnej akcie: Piknik s hrami priamo v centre mesta
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Radi piknikujete? Vo štvrtok 18. augusta od 9:30 do 18:00 sa vo Vile Dominika Skuteckého v Banskej Bystrici konať nevšedný piknik. „Zahrať si budete môcť obľúbené edukačné hry k Stálej expozícii Dominika Skuteckého Timeline, Artline, Fashionline, puzzle, atď.), dať si kávičku, oddýchnuť si do čarovnej záhrady a dozvedieť sa viac o vile a rodine Skuteckých,“ uvádzajú organizátori.

Svojou prítomnosťou budete môcť znovu oživiť čarovný priestor záhrady, v ktorej žil nielen významný bystrický maliar Dominik Skutecký, ale i jeho vnuk, spisovateľ a dramatik Peter Karvaš. V tejto záhrade s vilou Karvaš prežil svoje detstvo. Ako s láskou spomína v knihe Hniezdo: bola to záhrada „odhalení a vízií, záhrada s neznámym koncom, z ktorej stúpali sny ako ranná hmla…“.

Pre detských návštevníkov bude v dopoludňajších hodinách pripravený zábavný program „Záhrada, miesto hier a snov“ – kreslenie a maľovanie na papier, maľovanie vodou, kriedami, pohybové hry s loptou, tancovanie a púšťanie vlastnoručne vyrobených lodiek v bazénikoch.

Súčasťou akcie, na ktorú je voľný vstup, bude tiež drobné občerstvenie. Počas podujatia môžete využiť aj individuálny vstup do Stálej expozície Dominika Skuteckého (dospelí / 2 eur, študenti, dôchodcovia / 0,50 eur, deti do 6 rokov zdarma). Záhrada je pre verejnosť dlhodobo bezplatne sprístupnená od utorka do nedele od 10:00 do 15:00. Od 1. 9. 2016 budú otváracie hodiny pozmenené.

Čítajte tiež:

Čo prinesie nový týždeň v Bystrici a okolí? 10 tipov na relax a zabavenie sa

Bystrickú katedrálu rozozvučí francúzsky organista. Pricestuje celkom netradične

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM