Jakub Forgács Krimi

FOTO: Vandalské vyčíňanie v centre mesta. Bystrické parkovacie automaty niekto znefunkčnil!

Bystričania zostali vo štvrtok prekvapení! Na viacerých miestach v meste totiž niekto nastriekal parkovacie automaty. Zisťovali sme podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vandalské vyčíňanie v centre mesta. Bystrické parkovacie automaty niekto znefunkčnil!
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sme sa vybrali do ulíc, aby sme vám priniesli autentické zábery. Na zafarbené automaty sme narazili hneď na viacerých miestach. Nachádzali sa na Hornej ulici, no je možné, že vandal vyčíňal aj na iných miestach v Banskej Bystrici. Na križovatke ulíc Jána Cikera a Kapitulskej ulice sme našli už aj čiastočne očistený parkovací automat.

Obrátili sme sa aj na Mestskú políciu. „Musím potvrdiť, že došlo k poškodeniu štyroch parkovacích automatov nastriekaním farby na čelnú stranu parkovacieho automatu vandalmi tak, že do odstránenia farby nie je možné tento použiť,“ informoval náčelník Miroslva Bálint.

Podľa slov Bálinta funkčnosť obnovuje prevádzkovateľ – firma EEI a predpokladá sa, že to v krátkej dobe vyčistia. „Vandalstvo sa rieši ako poškodzovanie cudzej veci policajný zbor SR. Ak je prekážka na strane prevádzkovateľa a nie je možné vykonať úkon k uhradeniu parkovného, nie je možné ani postihovať občanov za nesplnenie zákonnej povinnosti. Vydal som pokyn hliadkam MsP na uvedených miestach až do sprevádzkovania automatu tolerovať parkovanie bez uhradenia parkovného,“ pokračoval.

“Poškodenie automatu neznamená, že parkovné uhradiť netreba, naozaj tu benevolencia nie je na mieste. Vandali by si mali uvedomiť, že svojím konaním len sťažujú občanom proces úhrady. Tí kvôli nim musia hľadať najbližší dostupný automat, alebo zvoliť úhradu formou SMS. Chceli by sme zdôrazniť, že všetky tieto prípady poškodenia parkovacích automatov riešime v spolupráci so štátnou políciou, nakoľko ide o poškodzovanie majetku.” uviedla v stanovisku spoločnosť EEI.

„Niekto sa asi pomstil za skvelú parkovaciu politiku mesta v našom centre,“ napísal k fotke zafarbeného parkovacieho automatu na jednej z facebookových skupín o Banskej Bystrici Martin. Reakcie sme zisťovali aj priamo v uliciach nášho mesta. Niektorých ľudí to odradilo, nevedeli, ako sa zachovať, iní posielali parkovné SMS-kami. „Také parkovačky inde vo svete ani nie sú. Pretože človek nemôže vedieť či sa vybaví do hodiny. Mali by to parkovanie zmeniť na základe skutočného času,“ uviedla Mária.

Poškodené parkovacie automaty si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Rozsiahla obnova bystrickej ulice: Dočasné uzatvorenie časti vozovky aj výluka MHD

Slovenská zdravotnícka univerzita s novinkou. V Rooseveltovej nemocnici akreditovala ďalších 5 kliník

FOTO: Parkovacie automaty v Bystrici po "vymaľovani"
9
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM