Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Tekutý poklad len kúsok od Bystrice. Zo zeme vyviera hotový dar prírody

Osvieženie počas horúceho leta padne rozhodne vhod. Pri túre či jazde na bicykli v okolí Bystrice odporúčame zavítať aj k prameňu, ktorý by ste rozhodne nemali obísť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tekutý poklad len kúsok od Bystrice. Zo zeme vyviera hotový dar prírody
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohé zákutia, ktoré ponúka okolie Banskej Bystrice, sú priam očarujúce. Iba nedávno sme vám predstavili unikátnu Králickú tiesňavu, ktorá je malým Slovenským rajom pri našom meste. Teraz sme sa vybrali opačne, smerom na Hornú Mičinú, aby sme vám ukázali ďalšiu „špecialitu“ našej prírody.

Po prejdení dedinou pokračujte cez Dolnú Mičinú a vedľa známych Mičinských travertínov až do Čerína. Na tomto mieste zo zeme vyviera hotový poklad, výborná minerálna voda, ktorej si môžete nabrať koľko len chcete. Pramení pod dreveným prístreškom.

Po túre či jazde na bicykli tak dostanete možnosť, načerpať nové sily priamo z hlbín zeme. Mnohí ľudia sem dokonca prichádzajú aj na autách a naberajú si vodu do fliaš do zásoby. Stále je však mnoho takých, ktorí radšej uprednostnia pohodlnejšie, no drahšie vody z obchodov.

„Chodím sme pravidelne a vždy naberám aspoň do desiatich fliaš.“ priznal Bystričan Michal (20), ktorý dodal, že je skvelé, že Slovensko je plné podobných prameňov. Na tento však nedá dopustiť. „Voda je výborná a osviežujúca. Vrelo odporúčam,“ dodala jeho priateľka Zuzka, ktorá má korene práve v Čeríne.

Pozrite si známy minerálny prameň pri Bystrici v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

VIDEO mladého Bystričana vyrazí dych. Z výšky zachytil krásy okolitej prírody

Nádhera zachytená v 3 minútach. Bystrická príroda vo VIDEU z vtáčej perspektívy

FOTO: Rozkvitnutá nádhera v centre Bystrice. Hodiny, ktoré ukážu viac ako len čas

Náš tip: Načapujte si úžasný dar prírody neďaleko Bystrice
7
Galéria
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM