Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Radvanský jarmok zapĺňa ulice Bystrice. Do centra mieria domáci aj cezpoľní

Pod Urpínom sme sa dočkali akcie roka! Obľúbený jarmok opäť láka ľudí tradičnými stánkami či atrakciami. Vybrali sme sa preto do centra!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Radvanský jarmok zapĺňa ulice Bystrice. Do centra mieria domáci aj cezpoľní
Foto: Lucia Rusková

Vo štvrtok vypukol 359. Radvanský jarmok. Na banskobystrickom Námestí SNP pribúdali predajné stánky už v stredu. Teraz ich však postupne zapĺňajú obchodníci s remeselnými výrobkami alebo tradičnými pochúťkami, ktoré k podujatiu nezameniteľne patria.

Stánky odvčera pribudli aj na Dolnej ulici a Štadlerovom nábreží. V niektorých sa už popoludní predával burčiak či ďalšie tradičné dobroty z rôznych kútov Slovenska. Na postavenom pódiu na Námestí SNP sa už iba dolaďovali detaily. Na ceste pri pódiu zase ľudia maľovali vzory modrotlače, ktorá je aj jednou z nosných tém programu jarmoku.

Do pohybu sa dali aj prvé kolotoče, ktoré nájdete hneď na niekoľkých miestach v meste. Obľúbené atrakcie pritom nelákajú len najmladšie ročníky, ale na svoje si príde skutočne každý. Stačí spomenúť výškový retiazkový kolotoč, Extreme, Hammer a ďalšie adrenalínové atrakcie, ktoré sa nachádzajú pod Baštou, pri Pamätníku SNP, na Hronskom predmestí či v blízkosti Europa SC.

Samotný program Radvanského jarmoku sa začína v piatok. Prebiehať bude na viacerých miestach v centre a prinesie so sebou aj Školu remesiel – ÚĽUV, spomínanú modrotlač, viachlasný horehronský spev či gajdy patriace do zoznamu UNESCO. Ak sa však chystáte na program či trhy, počítať treba aj s obmedzeniami, ktoré sa dotknú vodičov počas trvania jarmoku.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z 359. Radvanského jarmoku v Banskej Bystrici!

Čítajte tiež:

FOTO: Bystricu zaplnili stánky aj kolotoče: Atrakcie Radvanského jarmoku v kocke

KOMPLETNÝ PROGRAM Radvanského jarmoku: Tohtoročné lákadlá podujatie za podujatím

Radvanský jarmok neprinesie len stánky a kolotoče. KOMPLETNÝ PREHĽAD obmedzení

V OBRAZOCH: 359. Radvanský jarmok v uliciach Bystrice
53
Galéria
Foto: Lucia Rusková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM