Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Prípravy Radvanského jarmoku v plnom prúde. V centre vyrastajú desiatky stánkov

Obľúbeným Radvanským jarmokom bude onedlho opäť žiť celá Bystrica. My sme sa vybrali do ulíc, aby sme vám priniesli zábery z príprav v centre mesta!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prípravy Radvanského jarmoku v plnom prúde. V centre vyrastajú desiatky stánkov
Foto: Lucia Rusková

Už vo štvrtok vypukne 359. Radvanský jarmok. Udalosť roka prinesie do Banskej Bystrice nielen bohatý program a atrakcie od výmyslu sveta, ale aj obľúbené stánky remeselníkov a obchodníkov. Práve na ich prípravy sme sa boli pozrieť v centre mesta.

Na Námestí SNP bolo už vo štvrtok popoludní vidno rozložené stánky. Niektoré robotníci ešte iba montovali, rovnako ako pódium. Zatiaľ však zívali prázdnotou. Prípravy na jarmok finišovali už aj na Námestí Štefana Moysesa.

„Jarmoku sa zúčastní 330 domácich a 31 zahraničných remeselníkov. Svoje umenie predvedú majstri z Maďarska, Poľska, Českej republiky, ale aj Bulharska, Srbska – Vojvodiny a Rumunska. Najviac budú zastúpení vareškári a medovnikári, no svoje ľudovo-umelecké majstrovstvo predstavia aj zvonári, kováči, keramikári, mydlári, remenári, kožušníci, výrobcovia šperkov, krojov, marionet i spracovatelia medu,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu Zdenka Sekerešová.

V rámci doplnkového sortimentu bude trh obohatený o predaj drevených hračiek. „Predajná doba stánkov s remeslami bude vo štvrtok od 14:00 do 20:00, v piatok od 10:00 do 20:00, v sobotu od 9:00 do 20:00 a v nedeľu od 9:00 do 16:00,“ spomenula hovorkyňa.

Stánky s občerstvením zase ponúknu všetkým návštevníkom pestrý výber z tradičných jarmočných jedál. „Langoše či pečené klobásy budú rozšírené o ponuku regionálnych produktov, akými sú bryndzové pirohy, halušky, kačacia pečeň, grilovaný hermelín a domáci chrumkavý chlieb,“ dodala Sekerešová so slovami, že vo štvrtok budú stánky otvorené od 14:00 do 02:00, v piatok a v sobotu si budú môcť všetci pochutnať na dobrom jedle už od 9:00 do 02:00 v nedeľu do 16:00.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z centra mesta pred začiatkom Radvanského jarmoku!

Čítajte tiež:

FOTO: Bystricu zaplnili stánky aj kolotoče: Atrakcie Radvanského jarmoku v kocke

KOMPLETNÝ PROGRAM Radvanského jarmoku: Tohtoročné lákadlá podujatie za podujatím

Radvanský jarmok neprinesie len stánky a kolotoče. KOMPLETNÝ PREHĽAD obmedzení

Pod Urpínom vychádza unikátna hra. Podporuje lokálpatriotizmus u Bystričanov

Prípravy na štart 359. Radvanského jarmoka v OBRAZOCH
16
Galéria
Foto: Lucia Rusková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM