Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Pestrofarebná nádhera na oblohe. Nad Bystricu vzlietli šarkany od výmyslu sveta

Jeseň a púšťanie šarkanov k sebe rozhodne patria. Dobre to vedia aj Bystričania, ktorí zorganizovali krásnu akciu pre rodiny s deťmi. Pozrite na tú nádheru!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pestrofarebná nádhera na oblohe. Nad Bystricu vzlietli šarkany od výmyslu sveta
14
Galéria
Zdroj: Akcia Šarkanoid

Druhú októbrovú nedeľu sa na kopci nad banskobystrickou Kalváriou uskutočnil už tretí ročník tradičného púšťania šarkanov – Akcia Šarkanoid. Počasie tentokrát kedysi bežnej jesennej zábavke detí i dospelých neprialo. Sychravé a zamračené ráno s predzvesťou dažďa neodradilo aktívne rodiny a 15 detí s asi 30-tkou dospelých prišli vyskúšať svojich pestrofarebných šarkanov rozmanitých tvarov a farieb.

„Zážitok z púšťania šarkanov komplikovalo absolútne bezvetrie, ktoré zmenilo lúku na bežecký areál. Deti ani oteckovia neváhali a aktívnym pohybom napomáhali drakom vzlietnuť. V miernom vánku sa podarilo na oblohe trvalejšie udržať len niekoľkým prepracovaným modelom s veľkou plochou krídiel. Milú rodinnú akciu z komunitného cyklu Otcovia a deti podporili svojou účasťou aj banskobystrickí parkouristi, ktorí si prišli na kopec nad Kalváriou spestriť pravidelný tréning,“ uviedli organizátori zo zážitkovej agentúry On-point.

Obrovská zanietenosť malých i veľkých účastníkov bola odmenená žrebovaním o pivo na záver – drobná pozornosť na spestrenie pitného režimu sa ušla takmer všetkým zúčastneným. Organizátori ďakujú aktívnym rodinám za každú sekundu strávenú na čerstvom vzduchu. Najbližším podujatím pre rodiny v Banskej Bystrici bude novembrový lampiónový sprievod.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Akcie Šarkanoid 2017!

V OBRAZOCH: Nad Bystricu vzlietli pestrofarebné šarkany. Pozrite na tú nádheru!
14
Galéria
Zdroj: Akcia Šarkanoid
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM