Lucia Lauková Správy

FOTO: Protifašistický pochod v Banskej Bystrici, do ulíc vyšli stovky ľudí

Verejnosť sa zapojila do protifašistického pochodu v Banskej Bystrici. Svoj názor prišli vyjadriť stovky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Protifašistický pochod v Banskej Bystrici, do ulíc vyšli stovky ľudí
9
Galéria
Zdroj: TASR

Lásku namiesto nenávisti, aj s takýmito heslami sa do protifašistického pochodu v uliciach Banskej Bystrice zapojila verejnosť. Na pochod, ktorého úlohou bolo podľa organizátorov poukázať na vzmáhajúcu sa radikalizáciu a extrémizmus, prišlo približne 350 ľudí. Akcia je vyvrcholením kampane Spolu je nás viac, za ktorou stojí banskobystrická platforma Nie v našom meste.

„My bežní občania, členovia platformy Nie v našom meste, si myslíme, že to nie je cesta. Naopak, cesta je tolerancia. Napriek tomu, že nemusíme byť zajedno vo všetkých otázkach, v otázke tolerancie a v tom, aby sa nestávali neprávosti bežným ľuďom v kraji, sme zajedno,“ uviedla koordinátorka platformy Martina Strmeňová.

Pochod prebehol podľa organizátorov na plánovanej trase od Vajanského námestia až po Námestie SNP a bez akýchkoľvek problémov. „Odkazy, ktoré ľudia nechávali, boli veľmi aktuálne a silné,“ dodala Strmeňová s tým, že v mobilizácii k voľbám bude platforma pokračovať aj naďalej.

Samotná platforma Nie v našom meste vznikla ako reakcia na víťazstvo Mariana Kotlebu vo voľbách v roku 2013. Odvtedy funguje ako neformálne združenie aktivistov a organizácií, ktorým záleží na rozvoji slobody, tolerancie a ľudských práv v Banskej Bystrici.

FOTO: Protifašistický pochod v Banskej Bystrici, do ulíc vyšli stovky ľudí
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM