Iné športy

FOTO: Nočný Banskobystrický maratón s neopakovateľnou atmosférou a rekordnou účasťou

Bystrica zažila veľký športový sviatok. Počas jedinečného podujatia si na svoje prišli bežci, korčuliari aj kolobežkári.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nočný Banskobystrický maratón s neopakovateľnou atmosférou a rekordnou účasťou
67
Galéria
Zdroj: Fotobb.sk

7. ročník Banskobystrického maratónu je minulosťou. „Z celkového počtu 1808 účastníkov s platnou registráciou vyštartovalo rekordných 1675. Prvýkrát na Slovensku a v celej strednej Európe sa štartový výstrel maratónu ozval večer o 18:30. Predtým sa uskutočnila premiéra disciplín na kolieskach. So samostatným štartom o 16:00 a s krásnou rovnou a širokou cestou s úplnou uzáverou motorovej dopravy a vyhlasovaním sa na štart postavili inlinisti, handbikeri a kolobežkári,“ povedal Miroslav Štrba, organizátor podujatia.

Staručký atletický štadión na Štiavničkách znovu ožil a ponúkol štart aj najmasovejšej disciplíny, polmaratónu a trojčlenných polmaratónskych štafiet. Tentokrát hodinu po maratóncoch.

„Nový a na Slovensku ojedinelý koncept okruhovej trate sa osvedčil. „Veľa účastníkov nám písalo, že sa okruhov bojí, no po podujatí nám chodia iba pozitívne hodnotenia. Za všetky táto jedna od Janky: úžasná akcia, bála som sa tých okruhov ale nakoniec to bolo super, stretávať počas behu známych a navzájom sa podporovať“," pokračoval Štrba.

Zdroj: YouTube.com

„Sme veľmi vďační aj obyvateľom nášho mesta. Vytvorili našim bežcom neopakovateľnú atmosféru a bežecký okruh bol nimi naozaj husto posiaty. Tentokrát sa podujatie zaobišlo takmer úplne bez kolízií a napätých situácií. Obmedzenia boli v oveľa menšom rozsahu, každý sa mal možnosť presunúť kam potreboval,“ vysvetlil.

„Ďakujeme všetkým takmer 200 dobrovoľníkom, ktorí pomohli zabezpečiť hladký priebeh podujatia, našim olympionikom Nasti a Matejovi, ktorí prišli podujatie podporiť a odbehli si 4,2km trať Minimaratónu spolu s hobby bežcami všetkých vekových kategórií. Rovnako ďakujeme našim partnerom a v neposlednom rade aj vedeniu a zamestnancom miestnej samosprávy za podporu,“ dodal na záver Štrba.

Už teraz si všetci poznačte termín konania 8. ročníka Banskobystrického maratónu, bude to sobota 8. júna 2019. Ale ešte predtým si môžete zabehať na kultových pretekoch hrebeňom Kremnických hôr – Kordícky Extrém 21. júla 2018 a na Minimaratóne Slovenskej sporiteľne 1. septembra 2018.

Kompletné výsledky 7. ročníka Banskobystrického maratónu nájdete TU!

V OBRAZOCH: 7. ročník Banskobystrického maratónu
67
Galéria
Zdroj: Fotobb.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM