Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Medailová žatva bystrických plavcov. 4 pretekári vybojovali až 10 cenných kovov

Skvelý úspech plavcov Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica. Pozrite, ako sa im darilo na turnaji v Poľsku!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Medailová žatva bystrických plavcov. 4 pretekári vybojovali až 10 cenných kovov
6
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB

Poľské mesto Olešnica bolo hostiteľom 290 pretekárov z 26 klubov z Bieloruska, Litvy, Poľska a Slovenska na medzinárodnom plaveckom mítingu „Olešnica 2017 “. Vo wellness komplexe sa v 25-metrovom bazéne predstavilo aj kvarteto pretekárov z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica. Súťažilo sa v štyroch vekových kategóriách. „Mládežnícke banskobystrické plávanie znovu zanechalo v zahraničí veľmi dobrý dojem, čo mladí plavci potvrdili ziskom jednej zlatej, piatich strieborných a štyroch bronzových medailí ako aj ďalšími veľmi dobrými umiestneniami,“ uviedol Milan Záborský z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica.

„V kategórii 14. ročných žiačok si najlepšie počínala Katarína Kortánová, ktorá v disciplíne 100 m znak získala striebornú medailu v najlepšom osobnom výkone a na najvyšší stupienok jej chýbalo len veľmi málo. Okrem toho sa postavila tri razy na bronzový stupienok v disciplínach 200 m voľný spôsob, 100 m voľný spôsob a 50 m znak. V disciplíne 50 m voľný spôsob skončila hneď za stupňami víťazov na nepopulárnom 4. mieste,“ povedal Záborský. Ako podotkol, v tejto vekovej kategórii Leo Petrigač obsadil na 100 m znak piate miesto. Aj jeho ďalšie štyri umiestnenia v prvej desiatke sú dobrým výsledkom.

„V kategórii 13. ročných žiačok si výborne počínala Ema Žilíková, ktorá vybojovala zlatú medailu v disciplíne 50 m motýlik. Tri strieborné kovy si postupne vyplávala v disciplínach 100 m motýlik, 100 m voľný spôsob a 50 m voľný spôsob,“ uviedol so slovami, že okrem pódiových umiestnení získala ešte 4. miesto v disciplíne 100 m polohové preteky.

„Progresom výkonnosti príjemne prekvapila Nina Znášiková v najmladšej štartujúcej v kategórii 11 ročných. Zlepšeniami svojich najlepších osobných výkonov si vyplávala striebornú medailu na 50 m znak a na dvojnásobnej znakovej trati skončila na bronzovom stupienku,“ dodal Záborský. Dve nepopulárne „zemiakové“ medaile získala za dve 4. miesta na 100 m polohové preteky a 100 m prsia. Šiesta skončila na 200 m voľný spôsob.

Pozrite si zábery z medailových úspechov našich plavcov!

V OBRAZOCH: Bystrickí plavci si z plaveckého mítingu priniesli 10 medailí
6
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM