Jakub Forgács Správy

FOTO: Čierna škvrna na mape mesta: Za bystrickým gymnáziom vyrástla hŕba odpadu

Pohľad, ktorý bije do očí tým najhorším spôsobom. Bystričanov rozhorčila veľká kopa smetí neďaleko centra mesta. Bude sa s ňou niečo robiť?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Čierna škvrna na mape mesta: Za bystrickým gymnáziom vyrástla hŕba odpadu
Zdroj: Dnes24.sk

Do redakcie nám napísala rozhorčená čitateľka Martina. Dôvodom je hŕba smetí za Športovým gymnáziom v Banskej Bystrici. „Stav sa periodicky opakuje. Som z toho znechutená, sklamaná,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24.

„Som síce z dediny, ale toto som za svojich 43 rokov nikdy nezažila. Je to príšerné. Nebolo by od veci tam dať fotopascu. Myslím že by mesto na tejto lokalite poriadne zarobilo na občanoch, ktorí sa nevedia zmestiť do kože,“ pokračovala.

„Toto sa pravidelne deje na adrese Trieda SNP 60–66, za Športovým gymnáziom. Veľmi by som bola rada, keby sa našiel nejaký spôsob, na potrestanie občana, ktorý nemá chrbtovú kosť,“ poznamenala Martina

Obrátili sme sa preto na kompetentných. „Podnetom sa zaoberáme v súčinnosti s mestskou políciou, ktorá vykonala dňa 2. augusta kontrolu lokality. Pôvodcu odpadu sa nám doposiaľ nepodarilo zistiť. Odpad bude odstránený počas riadneho odvozu nadrozmerného odpadu v piatok 5. augusta 2016,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Michal Štúber z oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev Mestského úradu.

„Prípadmi nedodržiavania termínov odvozu nadrozmerného odpadu a čiernych skládok sa intenzívne zaoberáme,“ dodal Štúber so slovami, že jedným z účinných riešení by mohlo byť už čoskoro rozmiestnenie fotopascí v rizikových lokalitách mesta.

Spomínané miesto podľa našich čitateľov nie je jediným problematickým v Banskej Bystrici. Máte podobný problém aj na vašom sídlisku? Napíšte nám na bystrica@global24.sk!

Pozrite si nevábne obrázky hŕby odpadu v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Ďalších 100 000 eur na obnovu ciest a chodníkov. Kde v Bystrici pribudnú LED svietidlá?

FOTO: Rozkvitnutá nádhera v centre Bystrice. Hodiny, ktoré ukážu viac ako len čas

FOTO: Bystričania sa konečne dočkali. Na chodníku už nevrážajú do konárov stromov

V OBRAZOCH: Hŕba odpadu neďaleko centra rozhorčila Bystričanov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM