Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Bystričania sa konečne dočkali. Na chodníku už nevrážajú do konárov stromov

Niekedy môže aj obyčajná prechádzka mestom narobiť ľuďom nepríjemnosti. Zlej situácii na chodníku v centre Bystrice však konečne odzvonilo!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričania sa konečne dočkali. Na chodníku už nevrážajú do konárov stromov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár dňami sme vás informovali o nástrahe, ktorá číha na ľudí na chodníku od Štadlerovho nábrežia k Národnej ulici. Konáre stromov sa na niektorých miestach prehýbali tak nízko nad chodníkom, že sa chodci museli priam krčiť, aby do nich nevrážali hlavami. Nedávno však aj vďaka nášmu článku došlo k radikálnej zmene a úsek je opäť pohodlne priechodný. Oslovili sme preto kompetentných.

„K úprave vegetácie došlo v 28. týždni roku 2016 /úplne presne sa začalo 12. júla 2016 a pokračovalo sa nasledujúce tri dni, podľa toho ako to počasie dovoľovalo/, práce boli ukončené 15.7.2016. Zelená vegetácia bola upravená v rozsahu nevyhnutnom na to, aby neobmedzovala chodcov a bola realizovaná firmou, ktorá realizuje úpravu zelene v meste Banská Bystrica,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Klaudia Franková, tajomníčka Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB.

Na tento krok pozitívne zareagovali aj Bystričania. „Konečne sa s tým niečo urobilo, teraz sa po chodníku kráča oveľa príjemnejšie. Určite to ocenia aj mamičky s kočíkmi,“ povedala Zuzana z centra Bystrice. „Teším sa, že v meste máme toľko zelene, ale raz za čas ju treba upraviť, takže tento krok vítam,“ dodal Michal.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzerá chodník po úprave rozkonárených stromov!

Čítajte tiež:

Nádhera zachytená v 3 minútach. Bystrická príroda vo VIDEU z vtáčej perspektívy

Štiarc zo Španej Doliny zasýtil baníkov na celý deň. RECEPT na vychýrenú pochúťku

FOTO: Bystričanov už rozkonárené stromy v centre netrápia
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM