Jakub Forgács Šport Správy

Európsky týždeň športu oslávi aj Bystrica: PROGRAM myslel na školákov aj dospelých

Deviaty ročník Európskeho týždňa športu, ktorý sa uskutoční od 23. do 30. septembra 2023, opäť spojí v meste pod Urpínom viaceré inštitúcie a športové kluby.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň športu oslávi aj Bystrica: PROGRAM myslel na školákov aj dospelých
1
Galéria

Inštitúcie a športové kluby z Banskej Bystrice spoločne podporia európsku kampaň rôznymi aktivitami, do ktorých sa môžu zapojiť všetky vekové kategórie. Informovala o tom Dominika Adamovičová z Kancelárie primátora.

Pre školákov aj úradníkov

Súčasťou Európskeho týždňa športu budú aj tento rok viaceré banskobystrické materské školy. Materská škola Nová, MŠ Na Starej Tehelni, MŠ Tatranská i MŠ Strážovská pripravili pre svojich škôlkarov športové hry a súťaže v behu, v zdolávaní prekážkovej dráhy, futbale, vybíjanej a pod. V zapojených základných školách Pieninská a Slovenského slobodného vysielača na Skuteckého ul. budú prebiehať športové aktivity a turnaje počas hodín telesnej výchovy a v školských kluboch detí.

„V predposledný deň organizujeme pre všetkých žiakov prvého a druhého stupňa základných škôl plaveckú štafetu na banskobystrických Štiavničkách. Do Európskeho týždňa športu sa môžu zapojiť aj zamestnanci mestského úradu, pre ktorých sme pripravili sedemdňovú krokomerovú výzvu o najvyšší denný počet krokov,“ hovorí Dana Cibuľková z oddelenia športu.

Už počas najbližšieho víkendu (23. a 24. septembra) organizuje ŠK Junior pri MO Matice slovenskej v Banskej Bystrici 27. ročník šachového turnaja a Veľkej ceny mládeže i jednotlivcov. Mladí šachisti budú môcť v priestoroch Strednej odbornej školy informačných technológií súťažiť o Pohár primátora mesta Banská Bystrica a Pohár predsedu BBSK.

Bojové umenia, korčuliari i chodci

V nedeľu, 24. septembra pripravilo o. z. Automotea prehliadku športových vozidiel, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v čase od 15.00 h. do 17.00 hod. Eagle Hapkido & Taekwondo Dojang Banská Bystrica o.z. zároveň všetkých pozýva na prezentáciu kórejských bojových umení zameraných na sebaobranu. V priestoroch bývalej ZŠ Magurská bude od 16.30 h. do 17.30 hod. možnosť zapísať deti od päť rokov do prípravky.

Vo štvrtok, 28. septembra sa v Parku pod Pamätníkom SNP od 16.00 do 18.00 hod. v gescii Borievka Inline Teamu, o.z. uskutoční otvorený korčuliarsky tréning pre deti a mládež pod vedením majstra Slovenska Pavla Dzuráka. V ten istý deň pripravuje ŠK BCF Dukla Banská Bystrica tradičnú chodeckú ligu pre všetkých žiakov základných škôl, ktorá sa bude konať v športovom areáli ZŠ s MŠ Radvanská 1.

ETŠ je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Hlavnou témou kampane ostáva výzva „BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. Šport v akejkoľvek podobe, v každom veku a pre každého, to je posolstvo „BeActive“, pre zdravších občanov a šťastnejších ľudí.

Podrobný program Európskeho týždňa športu v Banskej Bystrici nájdete v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Program Európskeho týždňa športu v Banskej Bystrici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM