Jakub Forgács Správy

Dopúšťate sa v Bystrici priestupku? Títo vodiči porušujú dlhoročný ZÁKAZ, FOTO

Mesto apeluje na vodičov, aby vozidlá odstavovali len na určených a vyhradených miestach. Čoho sa dopúšťajú?

Ilustračný obrázok k článku Dopúšťate sa v Bystrici priestupku? Títo vodiči porušujú dlhoročný ZÁKAZ, FOTO
5
Galéria

Pred kontajnermi na komunálny odpad sa nemá parkovať. Na sociálnej sieti o tom informovalo Mesto Banská Bystrica. „Realita je však niekedy úplne iná, a pracovníci zabezpečujúci zber odpadu sa, žiaľ, niekedy nemôžu ku zberným nádobám dostať. Bránia im v tom nesprávne zaparkované vozidlá,“ uvádza samospráva.

Pozor na priestupok

Ako upozornilo mesto, odstavenie auta pred stojiskom zberných nádob a na prístupovej komunikácii k stojisku, je pritom podľa všeobecne záväzného nariadenia o nakladaní s komunálnym odpadom, zo septembra 2016, zakázané. Kto tento zákaz porušuje, neumožňuje odvoz odpadu, čím vzniká jeho hromadenie.

„Vinník sa v tomto prípade dopúšťa priestupku,“ píše samospráva.

Apel na vodičov

Komplikácie spôsobujú niektorí majitelia vozidiel ich nesprávnym zaparkovaním aj v okolí stojísk polopodzemných kontajnerov, ktoré sú vyprázdňované pomocou hydraulického zariadenia. „„Vďaka“ auto prekážke, sa však zberová spoločnosť nemôže s technológiou k stojisku dostatočne priblížiť,“ upozorňuje mesto.

„Apelujeme na vodičov, aby vozidlá odstavovali len na určených a vyhradených miestach. Na parkovanie v okolí zberných nádob upozorňujú aj informačné tabule, ktoré sú osadené na 19 miestach v našom meste,“ dodáva samospráva so slovami, že mnohí ich však zrejme prehliadajú, čím spôsobujú problémy pri odvoze komunálneho odpadu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Pred kontajnermi sa parkovať nemá
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM