Jakub Forgács Rôzne

Do centra Povstania na bicykloch či peši? Oslavy SNP doplní nevšedné podujatie

Športovci, mládež, či široká verejnosť si pripomenú výročie osláv SNP skutočne originálne. Vyrazia na cyklojazdu a pochod SNP zo Zvolena do Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Do centra Povstania na bicykloch či peši? Oslavy SNP doplní nevšedné podujatie
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklojazda a pochod SNP je amatérska športová aktivita organizovaná ako sprievodné podujatie ústredných osláv Slovenského národného povstania. Široká verejnosť, športovci, či mládež si tak dôstojne pripomenú jeden z najvýznamnejších medzníkov slovenskej národnej histórie, rozhodujúcou mierou viazaného práve na mestá Zvolen a Banská Bystrica, ktoré boli centrom Slovenského národného povstania.

Cyklojazda a pochod SNP Zvolen – Sliač – Veľká Lúka – Hronsek – Vlkanová – Banská Bystrica sa uskutoční v piatok 29. augusta 2014 s nasledovným časovým programom:

  • 07:45 – registrácia, zhromaždenie účastníkov na Nám. SNP Zvolen,
  • 08:00 – krst publikácie o oslobodení mesta Zvolen,
  • 08:15 – položenie venca k Pamätníku na Nám. SNP Zvolen,
  • 08:25 – štart Cyklojazdy a pochodu od Pamätníka na Nám. SNP Zvolen smerom na Sliač po hlavnej ceste cez Rákoš
  • 09:00 položenie venca k Pamätníku 1. svetovej vojny na Sliači (križovatka s odbočkou na Veľkú lúku – len účastníci Cyklojazdy),
  • 09:05 – pokračovanie v Cyklojazde smer Veľká Lúka, Hronsek,
  • 09:45 – položenie kvetov k Pamätnej tabuli v kaštieli Hronsek,
  • 09:55 – pokračovanie v Cyklojazde smer Vlkanová, Iliaš (popri Hrone), Banská Bystrica (Pamätník SNP),
  • 11:00 – ukončenie Cyklojazdy s odovzdaním účastníckych listov v parku pri Pamätníku SNP, pripojenie sa k účastníkom ústredných osláv SNP a položenie venca k Pamätníku SNP.

Súčasne so štartom Cyklojazdy SNP bude pre záujemcov odštartovaný aj turistický pochod z Nám. SNP Zvolen po nábreží Hronu smerom na Sliač (prípadne ďalej smerom Hronsek, Vlkanová a Banská Bystrica). Pre účastníkov pochodu je cieľ na Sliači, kde bude od 09:30 pripravený príslušníkmi Ozbrojených síl SR program (ukážky a súťaže pre deti). Záujemcovia môžu v pochode pokračovať po trase Cyklojazdy podľa vlastného uváženia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM