Správy

Chcete spoznať historické ZBRANE či FALZIFIKÁTY? Deň colníkov láka bohatým PROGRAMOM

Široká verejnosť uvidí kynologické ukážky, spozná historické zbrane a uniformy, rozličné falzifikáty, ale aj chránené druhy rastlín a živočíchov.

Ilustračný obrázok k článku Chcete spoznať historické ZBRANE či FALZIFIKÁTY? Deň colníkov láka bohatým PROGRAMOM
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Pri príležitosti Dňa colníkov, ktorý pripadá na 21. septembra na Matúša, patróna colníkov, finančná správa (FS) organizuje v sobotu (23. 9.) v Banskej Bystrici podujatie, na ktorom detailne predstaví svoju činnosť.

Ako TASR informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská, na Námestí SNP od 11.00 do 17.00 hod. široká verejnosť uvidí kynologické ukážky, spozná historické zbrane a uniformy, rozličné falzifikáty, ale aj chránené druhy rastlín a živočíchov.

„Návštevníkom podujatia bude k dispozícii aj ukážka skenovacej techniky. V špeciálne upravenom aute si budú môcť preveriť, z akého kovu sú v skutočnosti vyrobené ich šperky. Uvidia dynamické ukážky zásahov, dozvedia sa viac o histórii colníctva,“ priblížila Rybanská.

Príslušníci FS záujemcom tiež vysvetlia, aké chránené druhy rastlín a živočíchov nie je možné privážať si z dovolenky ako suveníry. Pre deti i dospelých sú pripravené rôzne súťaže a v infostánku sa ľudia dozvedia užitočné informácie o projektoch FS. Na mieste bude aj náborový stánok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM