Jakub Forgács Samospráva

Bystrický primátor o odpade na sídliskách: Za toto mesto platiť nebude!

Ján Nosko sa vybral do ulíc Bystrice. Podľa slov primátora sú stojiská kontajnerov sú v katastrofálnom stave. Pre aký krok sa rozhodol?

Ilustračný obrázok k článku Bystrický primátor o odpade na sídliskách: Za toto mesto platiť nebude!
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Banskobystrický primátor Ján Nosko si v pondelok prezrel miestne sídliská a po ich návšteve okamžite zvolal všetkých zmluvných partnerov, ktorých sa týka odpadové hospodárstvo v meste. Na sociálnej sieti zverejnil: „Za toto mesto platiť nebude“.

„Výjazd do terénu ma vôbec nepotešil. Stojiská kontajnerov sú v katastrofálnom stave. Zvolávam všetkých zmluvných partnerov na rokovanie. Aktivační pracovníci okamžite začnú s upratovaním v Sásovej, kým tam nebude poriadok. Vyzývam tiež obyvateľov, aby dodržiavali termíny zberu nadrozmerného odpadu,“ uviedol Nosko.

Ako primátor konštatoval, nahnevalo ho, že po víkende nielen na najväčšom banskobystrickom sídlisku Sásová, ale i na iných, je okolo kontajnerov porozhadzované množstvo odpadkov. Už na utorok preto zvolal stretnutie so zmluvnými partnermi, ktorí v meste pod Urpínom vyvážajú odpad a chce spoločne s nimi dosiahnuť, aby mesto bolo čistejšie.

Podľa Noska možností je viac. Najpravdepodob­nejšou bude asi pridať cyklus vyprázdňovania kontajnerov na sídliskách, aby občania v prípade plných kontajnerov nemuseli ukladať igelitové vrecká s odpadkami vedľa nich.

Primátor tiež apeluje na Banskobystričanov, aby v prípade nadrozmerného odpadu sledovali vývesky a vynášali ho v čase, keď je k ich príbytkom pristavený nadrozmerný kontajner, o čom mesto pravidelne informuje.

Pozrite si aj, ako na bystrickej Fončorde upratovali mladí priamo počas prázdnin!

Titul. foto: Facebook Jána Noska

V OBRAZOCH: Krásny čin bystrických parkouristov. Prázdniny využili na brigádu
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM