Jakub Forgács Správy

Bystrickú nemocnicu čaká ŠPECIÁLNA akcia: Ľudia z praxe spoja sily so študentmi

Pôjde o jednodňový hackathon, kde sa účastníci zoznámia s praktickými nástrojmi na inovácie v zdravotníctve a budú hľadať riešenie skutočných výziev, ktoré ovplyvňujú život pacientov a prácu zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickú nemocnicu čaká ŠPECIÁLNA akcia: Ľudia z praxe spoja sily so študentmi
11
Galéria
Zdroj: TASR/Marián Holubčík , Pexels.com

Na pôde našej Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica sa 10. novembra 2023 stretnú študenti a ľudia z praxe, ktorí budú spoločne riešiť inovatívne výzvy v oblasti zdravotníctva. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

„Som veľmi rada, že sa práve na pôde vzdelávacieho centra FNsP F. D. Roosevelta uskutoční EIT Health i-Days, podujatie zamerané na rozvíjanie kreatívnych prístupov a hľadanie inovatívnych riešení v zdravotníctve. Inovácie prinášajú, tak ako v iných odvetviach, tak aj v zdravotníctve významný pokrok a ich zavádzanie považujeme za nevyhnutnosť. V našej nemocnici máme mnohých odborníkov, ktorí boli alebo sú priekopníkmi v zavádzaní nových medicínskych postupov a teším ma, že máme rozbehnutých viacero projektov a výskumov, ktoré majú potenciál pozitívne ovplyvniť spôsob poskytovanej zdravotnej starostlivosti a priniesť pacientom jej vyššiu kvalitu,“ uviedla Ing. Miriam Lapuníková, MBA, riaditeľka nemocnice.

Ste študentom so záujmom o inovácie v zdravotníctve? Potom vás podujatie EIT Health i-Days môže zaujať. „Ide o jednodňový hackathon v Banskej Bystrici, kde sa zoznámiš s praktickými nástrojmi na inovácie v zdravotníctve a budeš hľadať riešenie skutočných výziev, ktoré ovplyvňujú život pacientov a prácu zdravotníkov,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Fakultná nemocnicou s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM