Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica získala posily v boji s COVID-19: Ide o 15 prístrojov, FOTO

Pätnásť prístrojov prišlo do nemocnice v priebehu októbra a novembra a plne ich využívajú od začiatku decembra. Na čo slúžia?

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica získala posily v boji s COVID-19: Ide o 15 prístrojov, FOTO
2
Galéria

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) F.D. Roosevelta Banská Bystrica zakúpila z prostriedkov EÚ pätnásť nových ultrasonografických prístrojov v hodnote 613-tisíc. EUR, ktoré skvalitnili diagnostiku najmä na covidových oddeleniach. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Zrýchlenie diagnostiky

„S príchodom pandémie sa zvýšili nároky na diagnostiku pacientov v špeciálnom hygienicko-epidemologickom režime. Pacientov s ochorením Covid-19 vzhľadom na ich infekčnosť nie je možné zasielať na vyšetrenie na štandardné sonografické pracovisko ani presúvať prístroje medzi oddeleniami,“ vysvetlila Maťašeje, podľa ktorej tak vznikla potreba dovybavenia pracovísk mobilnými ultrasonografickými prístrojmi (USG) s rozšírenými funkciami diagnostiky.

„Ultrasonografia je veľmi vhodnou modalitou umožňujúcou sledovanie vývoja ochorenia a tiež zefektívnenie samotnej liečby u covid pacientov. USG hrudníka umožňuje zrýchlenie diagnostického procesu, bezpečnú realizáciu invazívnych výkonov a efektívnu kontrolu stavu pacienta pri minimálnej záťaži,“ uviedla Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice.

Viac o nových prístrojoch sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V bystrickej nemocnici pribudli ultrasonografické prírstroje
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM