Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystrická nemocnica s NOVINKOU. Malí pacienti sa dočkali vytancovaného sna

Krásny cieľ z talentovej šou sa podarilo naplniť. Detská nemocnica má vďaka vytancovanému snu kreatívnu herňu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrická nemocnica s NOVINKOU. Malí pacienti sa dočkali vytancovaného sna
3
Galéria
Zdroj: Svetielko nádeje

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici má od štvrtka kreatívnu herňu, o ktorú sa jej postaralo občianske združenie Svetielko nádeje, centrum pomoci detskej onkológie. Podarilo sa ju vybudovať vďaka vytancovanému snu mladej študentky Dominiky Geregovej, ktorá uspela v šou Tanec snov. Svetielko nádeje tak získalo na realizáciu tohto jej sna viac ako 21 600 eur.

„Herňu sme realizovali ako multifunkčný priestor, v ktorom majú prebiehať v prvom rade kreatívne aktivity, liečebná pedagogika, rôzne druhy terapie, ako terapia pieskom, hrou, muzikoterapia, arteterapia. Cieľovou skupinou na jej využívanie sú pacienti hospitalizovaní na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie DFNsP, ale i pacienti objednávaní cez psychologickú ambulanciu. V niektorých prípadoch bude slúžiť i deťom z iných oddelení,“ priblížila Veronika Rosová, riaditeľka združenia Svetielko nádeje.

V herni dieťa nikdy nebude samo, vždy tam s ním bude psychológ, sociálny pracovník, liečebný pedagóg alebo dobrovoľník. „Dominika Geregová je dlhoročná priateľka Svetielka nádeje, ktorá navštevuje deti na oddelení už niekoľko rokov. Patrí jej naše poďakovanie za krásnu myšlienku, ktorou sa rozhodla pomôcť chorým deťom,“ dodal Ľuboš Moravčík, sociálny pracovník Svetielka nádeje.

Pozrite si v priloženej fotogalérii otvorenie novej kreatívnej herne!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V bystrickej nemocnici otvorili kreatívnu herňu
3
Galéria
Zdroj: Svetielko nádeje
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM