Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica dobre hospodárila. Zabojovať tak môže o milióny z eurofondov

Skvelá správa pre bystrickú nemocnicu. Má veľkú šancu, že by mohla získať peniaze na rekonštrukciu ďalších poschodí zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica dobre hospodárila. Zabojovať tak môže o milióny z eurofondov
4
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici patrí medzi tri štátne zdravotnícke zariadenia, ktoré sa vďaka dobrému hospodáreniu nediskvalifikovali z čerpania eurofondov a sú oprávnené ich dostať až do výšky 15 miliónov eur. Konštatoval to v piatok po návšteve nemocnice pre deti minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

„Som rád, že detská nemocnica hospodári tak, ako hospodári a môže čerpať prostriedky z európskych peňazí z výzvy, ktorú minister zdravotníctva vyhlásil pred pár týždňami. Má veľkú šancu, že by mohla byť úspešná a počítať so značnou sumou, ktorá by umožnila zrekonštruovať ďalšie poschodia zariadenia, kde tá situácia nezodpovedá 21. storočiu,“ zdôraznil po jej spoločnej návšteve s ministrom podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

Ako dodal, hovorí to aj ako Banskobystričan, v meste ktorého sú v DFNsP a Rooseveltovej nemocnici špičkové zariadenia so špičkovými lekármi, ktoré poskytujú najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť a to nielen pacientom v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Pellegrini tiež pripomenul, že po ostatnom výjazdovom zasadnutí vlády v meste pod Urpínom išlo do detskej nemocnice 800.000 eur, za ktoré zrekonštruovala napríklad vstupné priestory a došlo aj na ambulancie. Z eurofondov v predchádzajúcom programovom období, v rokoch 2013 až 2017, táto nemocnica čerpala na projekty viac ako 6,5 milióna eur.

V OBRAZOCH: Do bystrickej nemocnice zavítal minister Drucker
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM