Jakub Forgács Iné športy

Bystričanka Veronika Páričková (31): Vyše 300 km na polárnej expedícii chce prejsť vďaka psom!

Veronika Páričková z Banskej Bystrice je veľkou milovníčkou prírody a jej ochranou sa zaoberá aj v profesionálnej oblasti, kde sa venuje environmentálnej výchove detí a mládeže. Prednedávnom sa jej naskytla príležitosť, zúčastniť sa polárnej expedície a pomôcť splniť jej sen môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka Veronika Páričková (31): Vyše 300 km na polárnej expedícii chce prejsť vďaka psom!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladá Bystričanka svoj voľný čas najradšej trávi na potulkách prírodou, či už v lete, alebo v zime. „Mám rada turistiku, lyžovanie, skialpinizmus, splavovanie riek a nepohrdnem žiadnym dobrodružstvom,“ povedala Veronika, ktorá sa snaží žiť podľa motta „Snívaj o tom, čo ti prináša radosť, choď tam, kam ísť chceš, buď tým, kým chceš byť, lebo máš len jeden život.“

300 kilometrov na psích záprahoch

Ako hovorí, rada svoj život žije naplno a berie každú šancu, ktorú jej ponúka. Aj preto sa prihlásila na expedíciu Fjällräven Polar 2014, čo je viac ako 300 kilometrov na psích záprahoch z pobrežnej oblasti Nórska, cez hory, tundru a lesy až po Švédsko. „Cieľom tejto akcie je dať bežným ľuďom možnosť užiť si pravú severskú atmosféru, extrémne podmienky a pocit dobrodružstva,“ pokračovala.

Na podobnej expedícii ešte nikdy nebola, ale zažila severskú krásu Islandu a doslova jej počarovala. „Zimy, či extrémnych podmienok sa nebojím, som "ľadový medveď“ a kúpala som sa už aj v ľadovcovej lagúne na Islande, skákala s padákom z lietadla, či zlaňavala kaňony v Slovinsku," vymenúva Veronika, ktorá si účasť na polárnej expedícii musí vybojovať v súťaži.

Konkurencia je veľká

Z prihlásených ľudí, je z každej krajiny vybraný jeden človek s najväčším počtom hlasov z intermetového hlasovania cez Facebook a druhý účastník je vybraný zástupcami firmy Fjällräven. „Slovensko nemá samostatnú kategóriu a patrí do skupiny "ostatné krajiny“, čo znamená, že konkurencia je veľká. Preto prosím všetkých Bystričanov, aby zahlasovali za svoju krajanku a pomohli mi tak splniť si svoj sen a vidieť tento nádherný neporušený kus prírody ďalekého severu," dodala na záver.

Ak chcete mladej Banskobystričanke pomôcť, zahlasujte za ňu na súťažnej stránke, prípadne jej profil aj ďalej šírte zdieľaním.

Foto: Veronika Páričková

Banskobystričanka Veronika (31) a jej veľký sen: Dostane šancu a zúčastní sa pol
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM