Jakub Forgács Rôzne

Bystričanka Mária Lauková: Vďaka dobrovoľníkom prekonávajú PONSáčikovia všetky prekážky

Aj zdravotne postihnuté deti zažijú počas leta dni plné rozprávok, športu a ciest do okolia. Čo sa pre ne chystá počas špeciálneho tábora?

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka Mária Lauková: Vďaka dobrovoľníkom prekonávajú PONSáčikovia všetky prekážky
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

PONSáčikovia (pozn. red.: PONS = Pomoc Osobám Neschopným Samostatnosti) zažijú budúci týždeň štvrtý turnus letného tábora s trinásťročnou tradíciou. Pre zdravotne postihnuté deti je aj tento rok pripravený bohatý program v podobe rozprávok, športovania, výletov a návštev okolitých krás banskobystrického regiónu. Posledné stretnutie privíta 17 detí so 17 dobrovoľníkmi.

„Každé leto prežíva skupina zdravotne postihnutých detí niekoľko krásnych dní v prírode, vo vode, na koníkoch, v divadle, na železničke, v jaskyni, na motokárach, na lodi… Vďaka mladým dobrovoľníkom, ktorí sú pre deti aj skvelými kamarátmi, prekonávajú PONSáčikovia všetky prekážky bez problémov a majú možnosť zažiť všetko to, čo aj zdravé deti,“ hovorí Mária Lauková, vedúca štvrtého turnusu.

Od 15. – 20. augusta sa deti a ich asistenti presunú do rozprávky vďaka Divadlu pod balkónom. Interaktívna divadelná inscenácia Šípková Ruženka je určená pre deti a všetkých sedmospáčov, ktorí vďaka humoru a pesničkám výnimočne nezaspia. Súčasťou pondelkového programu bude aj prehliadka Robotníckeho domu s klaunovskou show.

O tom, že Banskú Bystricu ako Európske mesto športu 2017 vedia reprezentovať aj PONSáčikovia, presvedčia každého v utorok, 16. augusta. Zaplávajú si na Fuggerovom dvore a na Dukle uvidia tréning šermu s profesionálnymi trénermi. Neskôr navštívia koníky v Ľubietovej a príslušníci zo Zboru vojenskej a justičnej stráže im predvedú ukážky zo svojej pracovnej činnosti. Na záver posledného turnusu ich privíta vodný raj vo Vyhniach alebo v Kováčovej i jaskyňa Bystrá.

Čítajte tiež:

Deti bystrických rodáčok využili príležitosť: Pod Urpínom sa učia tradičným remeslám

Akcia, akú sme v meste ešte nezažili. Bystričanov na Fončorde spojí Dekovica

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM