Jakub Forgács Rôzne

Akcia, akú sme v meste ešte nezažili. Bystričanov na Fončorde spojí Dekovica

Záleží vám na našom meste a radi pomôžete len tak? Alebo vás zaujíma práca dobrovoľníkov? Priamo na sídlisku v meste sa dočkáme podujatia, na ktorom nebude núdza o deky a aktívnych ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, akú sme v meste ešte nezažili. Bystričanov na Fončorde spojí Dekovica
Zdroj: Dnes24.sk

Každý z nás dospelých si snáď z detstva spomína na prázdninové chvíle s rodinou a priateľmi v prírode, na stanovačkach, výletoch. Veselé pikniky v tráve s jednoduchým, doma narýchlo pripraveným občerstvením, k tomu neodmysliteľne patrili.

„Komfortu dnes máme viac ako dosť, a tak sme sa rozhodli vrátiť nás všetkých opäť "na zem“, aby sme mali k sebe bližšie, mohli sa aktívnejšie počúvať, komunikovať. Veď to je hlavné poslanie komunitného centra. Pestujeme vzťahy medzi nami…," povedali nám koordinátorky z Fončordy pre komunitný rozvoj Mesta Banská Bystrica o akcii Dekovica, ktorá sa bude konať vo štvrtok 11. augusta o 16:00 v Komunitnom centre Fončorda.

„Aby ľudia vyšli von, detváky sa odtrhli od TV a PC, doslova sa všetci čo majú čas a chuť zdekovali a prišli si podekovať a poďakovať navzájom, pozdieľať prázdninové a dovolenkové zážitky, tešiť sa zo spoločne stráveného času na čerstvom vzduchu, zároveň aby sme sa neformálne porozprávali o možnostiach rozvoja, plánoch do budúcna atď.“ pokračovali

Na kopci na Havranskom v Komunitnom centre Fončorda posledný polrok nelenili, veľa pozitívnych zmien sa tu udialo vďaka mnohým dobrovoľníkom. Aj na takomto stretnutí sa ľudia môžu dozvedieť, čo všetko sa dá, keď sa chce. Kto má chuť a záujem sa pridať, novým iniciatívam sú na tomto mieste vždy otvorení. Ak má niekto talent, zručnosť, dobré nápady na ďalšie aktivity, ktoré by od septembra mohli zaradiť do harmonogramu komunitného centra, na Dekovici si ho všetci radi vypočujú.

Tak neváhajte, berte zajtra deky, niečo malé si hoďte do ruksaka na prehryznutie a ponúknutie aj priateľom. Sadnite na bicykle alebo vybehnite po vlastných do Komunitného centra na Fončorde!

Čítajte tiež:

Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Bystrici a okolí sa máme na čo tešiť

V auguste majú Bystričania o zábavu postarané. TOP 10 akcií druhej polovice prázdnin

Foto: ilustračné

V Komunitnom centre Fončorda sa chystá Dekovica
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM