Správy

Bystričania ukázali veľké srdcia: Komu pomôžu PENIAZE z Primátorského punču? FOTO

Po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, sa spolu s vianočnými trhmi a kultúrnym programom vrátil na banskobystrické námestie aj Primátorský punč.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania ukázali veľké srdcia: Komu pomôžu PENIAZE z Primátorského punču? FOTO
3
Galéria

Výťažok z tohtoročného Primátorského punču v Banskej Bystrici je takmer tritisíc eur. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, sa spolu s vianočnými trhmi a kultúrnym programom vrátil na banskobystrické námestie aj Primátorský punč. Centru včasnej intervencie v Banskej Bystrici z neho pôjde 2653,57 eura. „Nezisková organizácia použije finančný dar na vybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny v starostlivosti alebo na zakúpenie diaprojektora, využívaného pri organizovaní workshopov,“ spomenula hovorkyňa.

Hlavnými činnosťami centra sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo i rehabilitácia. „V rodinách poskytujeme sociálnu službu včasnej intervencie za pomoci tímu odborníkov. Špeciálnych a liečebných pedagógov, psychológov a sociálnych pracovníkov,“ podotkla riaditeľka Centra včasnej intervencie Banská Bystrica Eva Mrenicová. Dodala, že v skupine ich je v súčasnosti osem a v starostlivosti majú sto rodín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Primátorský punč 2022
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM