Správy

Bystričania môžu urobiť krásny skutok: Neznáme deti potešia knihou

Od roku 2004 do 2020 sa pomocou tohto predvianočného charitatívneho projektu podarilo darovať už 1 439 kníh. Ako to funguje?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu urobiť krásny skutok: Neznáme deti potešia knihou
Zdroj: pixabay.com

Až do 23. decembra majú obyvatelia Banskej Bystrice možnosť zapojiť sa do 16. ročníka projektu Daruj knihu deťom. Ľudia majú možnosť kúpiť špeciálne označenú knihu v miestnom kníhkupectve, a tým urobiť radosť konkrétnemu, aj keď im neznámemu dieťaťu.

„Všetky zakúpené knihy budú cez Vianoce doručené detským adresátom,“ informovala Ida Adolfová, koordinátorka projektu z komunitnej nadácie Zdravé mesto.

„V spolupráci s organizáciami Nádej deťom, Centrum dobrovoľníctva, Materské centrum Mamina, Creativas made a Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom Banská Bystrica sme zozbierali informácie o deťoch, ktoré túžia po knižke, ale z rôznych dôvodov im ju nemá kto kúpiť,“ priblížila projekt Adolfová. Od roku 2004 do 2020 sa pomocou tohto predvianočného charitatívneho projektu podarilo darovať už 1 439 kníh.

Na realizácii projektu sa tento rok opäť podieľajú aj dobrovoľníci, študentky a študenti sociálnej práce z Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorí tento rok obohatili projekt aj o nové inšpiratívne nápady.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM