Jakub Forgács Správy

Bystričania kritizujú plné a meškajúce spoje MHD: Čo na to mesto?

Zmenený režim bystrickej MHD zaskočil mnohých, ktorí ňou cestujú. Dočkajú sa zmien?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania kritizujú plné a meškajúce spoje MHD: Čo na to mesto?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Upravený prázdninový režim MHD v Banskej Bystrici je platný od piatku, 26. novembra. Mnohí Bystričania však reagovali kriticky, obzvlášť v situácii, keď chodia deti do školy a dospelí do práce. Neraz tak jazdili v preplnených spojoch, ktoré meškali. Situácia sa môže značne upokojiť od decembra, kedy sa už väčšina školákov v okrese Banská Bystrica začne učiť dištančne.

Ako však na kritiku Bystričanov reagovalo mesto? „Pri redukcii cestovných poriadkov sme brali na vedomie aj špecifické situácie na niektorých linkách a ponechali sme vybrané spoje mimo prázdninového režimu tak, aby sme umožnili cestovať deťom domov zo školy aj do okrajových častí mesta,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

„Pripravený model mimoriadnych cestovných poriadkov je otvorený, v prípade potreby či zmeny situácie ho upravíme,“ poznamenala.

„Na to, aby sme mohli realizovať akékoľvek zmeny v prospech obyvateľov, potrebujeme získať väčší časový priestor, v ktorom by sa dalo objektívne vyhodnotiť či sú linky preplnené a či meškajú,“ dodala na záver Adamovičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM