Jakub Forgács Správy

Bystrica VYZVALA ľudí pred DUŠIČKAMI: Siahnime radšej po živých kvetoch a dekoráciách

Veľké množstvá nerozložiteľných plastov, ktoré sa dokážu nahromadiť práve v období novembrových sviatkov, spôsobujú podľa slov mesta neraz nemalé problémy prírode.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica VYZVALA ľudí pred DUŠIČKAMI: Siahnime radšej po živých kvetoch a dekoráciách
5
Galéria

Vysvietené cintoríny s bohatou výzdobou počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých majú podľa slov mesta aj svoju odvrátenú stránku. Sú ňou preplnené kontajnery doslúženej výzdoby. Samospráva na to upozornila na sociálnej sieti.

„Skúsme si na našich blízkych a známych zaspomínať bez plastových kvetov, kytíc, výzdob a kahancov, ktoré neraz v priebehu niekoľkých dní či týždňov putujú na skládky odpadu. Veľké množstvá nerozložiteľných plastov, ktoré sa dokážu nahromadiť práve v období novembrových sviatkov, spôsobujú neraz nemalé problémy prírode,“ spomína mesto.

„Siahnime radšej po živých kvetoch a dekoráciách z nich, menších sviečkach a spomienkových predmetoch, najlepšie z prírodných materiálov. Aj takto, šetrne k životnému prostrediu, si vieme spomenúť na našich blízkych zosnulých,“ dodáva samospráva s tým, že uctiť si zároveň môžeme prírodu tým, že sa budeme správať zodpovednejšie a uvedomelejšie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Bystrické cintoríny sa pripravujú na Dušičky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM