Správy

Bystrica otvorila všetky svoje školy a škôlky: Problémy nenastali

Výchovno-vzdelávací proces v MŠ a ZŠ prebieha prezenčnou formou. V školách sú podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR povinné rúška.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica otvorila všetky svoje školy a škôlky: Problémy nenastali
Zdroj: Mesto Žilina

Deväť základných škôl (ZŠ), 27 materských škôl (MŠ) a dve ZŠ s MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica otvorili po predĺžených zimných prázdninách v pondelok bez problémov. Uviedla to hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

„Výchovno-vzdelávací proces v MŠ a ZŠ prebieha prezenčnou formou. V školách sú podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v škôlke, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím,“ uvádza magistrát.

Školy sa riadia takzvaným školským semaforom. „Príslušnú triedu s výskytom pozitivity na ochorenie COVID-19 môže uzatvoriť riaditeľ školy. V prípade nepriaznivej situácie pre vysoký počet nakazených osôb alebo tried v karanténe môže školu uzatvoriť len regionálny hygienik,“ konštatovala Anna Martišovičová, vedúca školského úradu a oddelenia školstva a mládeže Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Školský semafor je zostavený ako výstražný systém, ktorý zohľadňuje aktuálnu epidemickú situáciu. Predstavuje tri úrovne – zelenú, oranžovú a červenú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM