Jakub Forgács Správy

Bystrica mieri na medzinárodný veľtrh. Predstaví viaceré lákadlá nášho regiónu

Mesto pod Urpínom každoročne pritiahne tisíce návštevníkov. Pozrite, ako sa chce odprezentovať na kľúčovom medzinárodnom veľtrhu!

Ilustračný obrázok k článku Bystrica mieri na medzinárodný veľtrh. Predstaví viaceré lákadlá nášho regiónu
45
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Na Medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatournebude ani tento rok chýbať Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017. Spolu s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko v dňoch 26. až 29. januára návštevníkom ukážu, že banskobystrický región je atraktívny a môže toho veľa ponúknuť. Plejádu sprievodných atrakcií pre deti i dospelých podporí svojou účasťou v prvý deň akcie (26. 1.) aj Banskobystričan, najlepší thaiboxer na svete a ambasádor EMŠ, Vladimír Moravčík.

Záujemcovia budú môcť v stánku č. 408 v hale B2 bratislavskej Incheby zažiť aj kúsok adrenalínu a vyskúšať si jedinečnú pohyblivú lezeckú stenu.

„Návštevníkom chceme prezentovať možnosti kultúrneho a športového vyžitia v Banskej Bystrici a jej okolí. Keďže sme Európskym mestom športu, v našej ponuke predstavíme, okrem iného, unikátne Laskomerské singletraily či areál zimných športov na plážovom kúpalisku. Novinkou sezóny je aj Svätojakubská cesta, ktorá sa v súčasnosti buduje, ale aj tradičné podujatie pre milovníkov vína,Vinšpacírka,“ hovorí vedúci Oddelenia cestovného ruchu MsÚ Tomáš Pastorok.

Odbornej i laickej verejnosti budú k dispozícii nové propagačné materiály s možnosťami relaxácie a oddychu, športového vyžitia v letnom i zimnom období. „V stánku ponúkneme prezentáciu turistických podujatí, ktoré sú atraktívne pre domácich i zahraničných návštevníkov.Pred­stavíme aj ponuku ubytovacích a reštauračných služieb s vyhľadávanými gastronomickými špecialitami či tradičné i nové zaujímavé produkty pre letnú sezónu. Naším cieľom je predstaviť stredné Slovensko ako rozpoznateľnú destináciu cestovného ruchu s ohľadom na danosti regiónu,“ dopĺňa JiříPěč, riaditeľ OOCR.

Foto: ilustračné

Januárové prebudenie Perinbaby v uliciach Bystrice v bohatej FOTOGALÉRII
45
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM