Hokej

Barani otočili a Popradu nasúkali 7 gólov. Ďatelinka: Trestali sme všetky chyby

Hokejisti HC '05 Banská Bystrica zvíťazili v 45. kole Tipos extraligy na ľade HK Poprad 7:3.

Ilustračný obrázok k článku Barani otočili a Popradu nasúkali 7 gólov. Ďatelinka: Trestali sme všetky chyby
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hostia prehrávali po dvoch tretinách 1:3, no v tretej dali šesť gólov a triumfovali v piatom zápase za sebou. Banská Bystrica sa vďaka tomu dostala v tabuľke na 7. miesto práve pred „kamzíkov“.

Domáci odohrali tento duel v retro súprave dresov TJ PS Poprad, v ktorých nastupovali v sezónach 1986/87 a 1987/88. Predstavia sa v nich aj vo štvrtok proti Zvolenu.

Hlasy po zápase

Banskej Bystrici sa pod vedením kanadského trénera Douga Sheddena začalo dariť a vďaka víťazstvu sa posunuli na 7. miesto práve pred Poprad. „Trestali sme všetky chyby a postavilo nás to na koňa. Konečne sme zvládli aj takýto zápas. V druhej tretine sme nehrali zle, no mali sme potom vylúčenia. Našťastie oni nevyužili presilovú hru 5 na 3, čo nás postavilo na nohy a začalo nám to padať,“ uviedol kapitán hostí Ivan Ďatelinka, ktorý svojím štvrtým gólom v sezóne vyrovnal na 3:3.

„Od začiatku sme chceli nastúpiť dobre, bol to solídny opatrný hokej, ale vyšla nám záverečná tretina. Tréner chcel, aby sme boli agresívnejší, dohrávali súboje a strieľali. Bol to šesťbodový zápas a uspeli sme v ňom. Chceme, aby séria pokračovala, preto sa dobre pripravíme na ďalšieho súpera,“ skonštatoval Ďatelinka.

Poprad naposledy dostal šesť gólov počas jednej tretiny 24. marca v druhom štvrťfinálovom stretnutí play off na ľade Nitry. „Dve tretiny fungoval systém, viedli sme 3:1 a neviem, čo viac sme chceli. V tretej mi chýbala disciplína a z nepochopiteľných dôvodov sme robili hrubé individuálne chyby. Súper sa dostal na koňa. V stretnutí neboli efektívni útočníci, keďže obranca dal dva góly, čo nám chýbalo. Jednoducho za nedisciplinovanosť v tretej tretine sme zaslúžene prehrali a gratulujem Banskej Bystrici,“ povedal tréner „kamzíkov“ Peter Mikula.

Domáci nastúpili v retro súprave dresov TJ PS Poprad, v ktorých hrali v sezónach 1986/87 a 1987/88. Kapitánom tímu bol Samuel Mlynarovič, ktorý nahradil v tejto funkcii Patrika Svitanu. Ten vynechal duel pre chorobu. „Dostali sme v záverečnej tretine veľa gólov a prehrali zápas. Sám si to neviem vysvetliť, prečo sa to stalo. Prevalcovali nás a bola to hanba z našej strany. Dve tretiny sme mali zápas v rukách a množstvo ďalších šancí. Namiesto toho, aby sme ich zlomili tak v prípade, keď sme mali strieľať sme sa zle rozhodli,“ uviedol Mlynarovič, ktorý v 10. minúte strelil prvý gól duelu počas presilovej hry: „Urobili sme veľa individuálnych chýb, ktoré sa v profesionálnom hokeji nemôžu stávať. Musíme si to rozobrať a postaviť sa k tomu zodpovedne. Nemôže sa to už opakovať.“

Hostia boli spokojnejší a po nevýraznom úvode a dvoch výmenách trénerov získali v uplynulých piatich zápasov najviac bodov zo všetkých mužstiev spolu so Zvolenom. „Vďaka brankárovi sme mali šancu v tretej tretine otočiť stav, pretože v druhej časti sme mohli dostať viac gólov. Kľúčom k úspechu bolo ubránenie oslabenia 3 na 5. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo v záverečnom dejstve. Podarilo sa nám viackrát presadiť, boli sme rýchli, vrátili sa do zápasu a sú to pre nás dôležité tri body,“ povedal kouč Shedden.

Poprad privíta vo štvrtok vedúci tím tabuľky zo Zvolena, Banská Bystrica hostí Liptovský Mikuláš.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM