Hokej

Barani nezvládli dobre rozohraný zápas: Doma podľahli Michalovčanom

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica prehrali v nedeľu v domácom dueli 42. kola Tipos extraligy s HK Dukla Ingema Michalovce 3:4.

Ilustračný obrázok k článku Barani nezvládli dobre rozohraný zápas: Doma podľahli Michalovčanom
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V prvej tretine mali navrch banskobystrickí hokejisti. Do vedenia išli už vo štvrtej minúte, keď z chybnej rozohrávky súpera ťažil Björkung, úplne voľný z medzikružia parádne vymietol horný roh Williamsovej svätyne. Skóre potom mohli navýšiť Melcher, Michaud, Crevier-Morin. Hostia iba málo hrozili smerom dopredu a museli prežiť v závere až dve oslabenia. Pri tom prvom im pomohla žŕdka po strele Bergera. V piatich proti piatim mal dobrú možnosť iba michalovský útočník Erkinjuntti, ocitol sa sám pred Weningerom, no nepokoril ho.

Druhá tretina patrila hosťom, ktorí otočili nepriaznivý vývoj. Najprv sa presadil v presilovke z ľavej strany od mantinelu dobrou strelou Ross a po neúspešnom teči Faitha zariadil stav 1:2 Galamboš. Pred bránkou sa šikovne otočil a bekhendom poslal puk medzi žrde. Zaujímavá bola aj individuálna akcia Regendu, obkorčuľoval bránku a následne pred ňou zakončoval, Weninger bol proti. Domáci z ojedinelého útoku predsa len vyrovnali. V 36. minúte Šoltés strieľal spoza hráča švihom do protipohybu gólmana Dukly a upravil na 2:2. Bystričanov tento zásah povzbudil a mohli ísť znovu do vedenia, v prečíslení neuspel Michaud a v presilovke opäť tento legionár HC ´05 spolu s Bergerom pohoreli na brankárovi Williamsovi.

Na začiatku tretej tretiny Björkung z pravej strany tvrdou ranou zazvonil na konštrukcii bránky Michalovčanov. Tí výstrahu zobrali vážne a v 43. minúte odpovedali učebnicovou akciou. Na jej konci Faith našiel ideálne Macejka, ktorý sa pri pravej žŕdke bez problémov presadil – 2:3. Bystričania potom mali navrch, snažili sa vyrovnať, no plány im narušil necelé tri minúty pred koncom Buc. Dostal sa k nemu puk pred bránku a za chrbtom Weningera ho poslal do siete. V samom závere si ´barani´ ešte zobrali oddychový čas, hrali následne v šestici a znížili 96 sekúnd pred koncom Šoltésom, keď dobre napriahol spoza kruhu. Na vyrovnanie im však už čas nezostal.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM