Hokej

Barani doma spustili hotový gólostroj: Od Liptákov pritom inkasovali len raz

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v utorok v 46. kole Tipos extraligy doma nad Liptovským Mikulášom vysoko 8:1.

Ilustračný obrázok k článku Barani doma spustili hotový gólostroj: Od Liptákov pritom inkasovali len raz
Zdroj: TASR/František Iván

Liptovský Mikuláš na zápas nastúpil iba so šestnástimi korčuliarmi pre zranenia, s retro dresmi z prelomu 60–70 rokov, avšak s dvoma novými posilami, v bránke s Ivannikovom, ktorý má skúsenosti z KHL a v útoku s Fínom Karppinenom. Bystričania v kompletnom zložení mali od začiatku prevahu, ktorú pretavili do úvodného gólu v šiestej minúte. Strelu Björkunga spoza kruhu tečoval Galbavý a bolo 1:0. Hostia potom nevyužili presilovku a po nej opäť dominovali domáci. V osemnástej minúte zvýšili na 2:0 po strele Kabáča z uhla Výhonský, keď taktiež úspešne tečoval puk.

V druhej tretine Liptáci výrazne ožili, boli aktívnejší. V dvoch možnostiach neuspel Obdržálek, keď najprv zle trafil puk v medzikruží a neskôr ho pre zmenu vôbec netrafil pred odkrytou bránkou. Znížiť mohli hostia aj v oslabení. Po chybe gólmana HC ´05 sa dostal ku koncovke Handlovský a mieril do žŕdky! Potvrdilo sa pravidlo nedáš – dostaneš. Banskobystričania z prvej vážnejšej akcie v strednom dejstve pridali tretí gól. V predbránkovom priestore sa na dvakrát presadil i so šťastím Kabáč – 3:0. A to nebolo všetko, o štyri minúty pridal Vašaš štvrtý gól po dôraze v predbránkovom priestore a Mikuláš bral oddychový čas. Po ňom nevyužili ´barani´ presilovku a v závere tretiny prišlo napokon k zníženiu zo strany Liptákov, keď Šepelev nahodil puk od mantinelu a pred bránkou ho tečoval Matúš Paločko, čo musel potvrdiť ešte videorozhodca – 4:1. Tento stav trval iba 37 sekúnd, pretože na opačnej strane sa ujala strela Výhonského spoza kruhu a spoza hráča, takže do šatní išli mužstvá za stavu 5:1.

V tretej tretine hrali ´barani´ umne, takticky, snažili sa držať súpera na dištanc a ten sa iba ťažko dostával ku koncovke. Dobrú možnosť mal Hovorka, ale Weninger spoľahlivo zasiahol. Hokejisti spod Urpína čakali na svoju príležitosť a vyšiel im v 47. minúte rýchly protiútok, na jeho konci bol Tamáši, ktorý sa presadil strelou po ľade presne k žrdi. Do bránky putoval Kozel a ten kapituloval do troch minút po individuálnej akcii Bubelu a jeho parádnej koncovke z kruhu i za pomoci žŕdok – 7:1. Záver stretnutia sa už iba dohrával. Na 8:1 však ešte zvýšil Fossier, keď tečoval strelu Bačíka. A tutovku v poslednej minúte nevyužil z medzikružia Berger.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM