Jakub Forgács Správy

Ako fungujú nové SEMAFORY v Bystrici? Viceprimátor má pre vodičov VYSVETLENIE

Niektorých vodičov zaskočilo fungovanie inteligentných semaforov v Bystrici. Prečo stoja na červenej, aj keď majú voľnú cestu?

Ilustračný obrázok k článku Ako fungujú nové SEMAFORY v Bystrici? Viceprimátor má pre vodičov VYSVETLENIE
Zdroj: čitateľ Maroš

Už niekoľko mesiacov pod Urpínom rezonuje modernizácia svetelnej signalizácie križovatiek. Počas obmedzení, ktoré priniesla rekonštrukcia, si vodiči pochvaľovali prácu dopravných policajtov. Aktuálne však mnohých prekvapuje, ako nové semafory fungujú.

Maroša prednedávnom prekvapila situácia na Huštáku, kedy autá v smere na Terminal stoja na červenej, hoci v opačnom smere majú zelenú. O vysvetlenie sme tak požiadali aj mesto.

Zelená vlna

Podľa slov viceprimátora mesta Jakub Gajdošíka je to úplne štandardná vec. „Križovatka si zoraďuje auta, ktoré prichádzajú z neriadeného smeru, od Zvolena alebo z odbočovacieho pruhu od Europa SC,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes24.sk.

„Semafor autá zoradí a pustí im zelenú vtedy, keď im dovolí prirodzený prejazd celým mestom, bez nutnosti zastavenia na ďalších križovatkách,“ poznamenacso slovami, že takto fungujú inteligentné semafory aj v iných mestách.

Viac o tom, prečo na semaforoch nie je odpočítavanie, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM